Kompozitori – život i delo

Kompozitori – život i delo

Jessica Duchen

Sonja Marinković i ostali

ISBN 9788674787397
Godina Izdanja 2021
Izdavač Data Status dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 7.990,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Zakažite ličnu prezentaciju sa našim prodajnim ekspertom

Zakazivanje

 

Divljenja vredan omaž najistaknutijim svetskim kompozitorima od srednjeg veka do današnjih dana, „Kompozitori” otkrivaju zadivljujuće priče o njihovom životu, ljubavima i delima. Biografski zapisi i  živopisni portreti čuvenih kompozitora čitaocima donose obilje zanimljivih činjenica iz života ovih muzičkih genija.

 

Ova bogato ilustrovana knjiga, pored originalnih muzičkih partitura i lične prepiske, slika domova i mesta gde su radili, ličnih stvari i drugih važnih činjenica, otkriva ključne uticaje, teme i metode rada muzičkih velikana i postavlja njihova dela u širi istorijski i kulturni kontekst. Prožeta društvenim, političkim i ekonomskim prilikama, pred čitaocima otvara širu sliku i rasvetljava ono što je svakog od izvanrednih umetnika poput Vivaldija, Baha, Mocarta, Betovena, Šuberta, Berlioza i mnogih drugih, nadahnulo i podstaklo da stvori muzička remek-dela koja su promenila smer klasične muzike.

 

No, ova knjiga je utoliko vrednija jer sadrži poglavlje posvećeno muzici u Srbiji, iz pera ugledne profesorke Fakulteta muzičke umetnosti Sonje Marinković. Ona je na maestralan način satkala mozaik života i dela svih izvanrednih umetnika i pregalaca u Srbiji, kao što su Stevan Mokranjac,  Petar Konjović, Stvean Hristić, Ljubica Marić, Vasilije Mokranjac i mnogi drugi, koji su nam u nasleđe ostavili dragoceno stvaralaštvo ne samo na polju muzike već i kulture uopšte

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Jessica Duchen, Sonja Marinković i ostali
ISBN 9788674787397
EAN 8674787398
Godina izdanja 2021
Izdavač Data Status
Broj stranica 344
Format i dimenzije 252 x 301 mm, tvrd povez