Hirurški pristupi u ortopediji

Hirurški pristupi u ortopediji

Predrag Grubor

ISBN T9789993842477
Godina Izdanja 2010
Izdavač Naša knjiga trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 0,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Smisao ovog teksta je želja autora da maternjim jezikom prikaže na jednom mestu klasični hirurški pristup u ortopediji.
Tekst je prilagođen da pruža brze i jednostavne informacije o hirurškom pristupu, povređenom ili obolelom delu lokomotornog sistema koji zahteva hirurško lečenje. Prevashodno je namenjen lekarima na specijalizaciji iz ortopedske hirurgije i traumatologije, opšte i dečje hirurgije, kao i specijalistima ortopedske hirurgije.
Poznavanje mogućnosti koju pruža pojedini hirurški pristup u ortopedsko-traumatološkoj hirurgiji, pomaže u planiranju hirurške strategije. Brz, jednostavan i siguran hirurški pristup, u prvom delu operativnog lečenja, bitno utiče na kvalitet daljeg hirurškog lečenja.
Svakom delu lokomotornog sistema može se prići na nekoliko tipiziranih načina. Planiranjem operacije, ortoped mora izabrati onaj hirurški pristup koji najbolje odgovara vrsti, lokalizaciji i rasprostranjenosti bolesti. Uvek i pored izabranog hirurškog pristupa, treba biti spreman da se postojeći hirurški pristup izmeni, proširi ili dopuni rezervnim varijantama u slučaju intraoperativnih iznenađenja. Pri ovome opšta i lokalna trauma samog postupka disekcije mora biti minimalna.
"Hirurški pristupi u ortopediji" je delo saradnika i prijatelja. Svestan sam da nije moguće da se zahvalim svakom pojedinačno. Svi oni znaju da i svaki njihov doprinos pojedinačno predstavlja osnove ove knjige, kao i osećaj da autor nije sam.

Autor

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Predrag Grubor
ISBN T9789993842477
EAN 9993842478
Godina izdanja 2010
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 232
Format i dimenzije 175 x 245mm, tvrd povez