Stome

Stome

Antić Slađan

Zoran V. Krivokapić

Velimir A. Marković

ISBN 9788686653116
Godina Izdanja 2007
Izdavač PSIHOPOLIS INSTITUT d.o.o dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.650,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Uporedo sa porastom incidence kolorektalnog karcinoma, zapaljenskih bolesti i povreda debelog creva povećava se i broj bolesnika sa stomama.

Sami pacijenti, njihovi bližnji i medicinsko osoblje suočeni su sa problemima vezanim za prihvatanje, planiranje, izvođenje i održavanje stoma.

Ranije su hirurzi bili prinuđeni da često izvode stome, jer su primetili da ta procedura spašava život bolesnika. Kasnije, početkom XX veka, hirurzi su izvodili stome i kao definitivni akt radikalnih hirurških intervencija. Danas, i pored ogromnog hirurškog iskustva i napretka tehnike i dalje se suočavamo  sa neophodnošću formiranja stome, naročito u urgentnim situacijama i kod odmaklih malignih oboljenja. pored toga, kod velikog broja bolesnika neophodna je derivaciona ileo ili kolostoma kao privremena mera zaštite niskih i rizičnih anastomoza.

U cilju bolje edukacije i većeg komfora pacijenata sa stomom, namenjujemo ovaj priručnik lekarima, medicinskim sestrama, pacijentima i svima onima koji se u svakodnevnom životu suočavaju sa problemima vezanim za formiranje i negu stoma, kao i onima koji bi o ovome više želeli da znaju.

Nadamo se da će on pružiti dragocene informacije i biti putokaz u daljem traganju za novim hirurškim rešenjima.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Antić Slađan, Zoran V. Krivokapić, Velimir A. Marković
ISBN 9788686653116
EAN 8686653111
Godina izdanja 2007
Izdavač PSIHOPOLIS INSTITUT d.o.o
Broj stranica 208
Format i dimenzije 158 x 234 mm, mek povez