Vodič za razumijevanje investiranja u financijsku imovinu

Vodič za razumijevanje investiranja u financijsku imovinu

Sandra Bebek

Guste Santini

ISBN 9789537413033
Godina Izdanja 2008
Izdavač Rifin Zagreb dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 2.450,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ova knjiga, prva takve vrste u Hrvatskoj, demistificirajući konfuzni žargon financijskog planiranja, bankarstva, investicija, osiguranja i poreza, ima za cilj objasniti abecedu upravljanja osobnim financijama. Namijenjena je nestručnoj javnosti - običnim građanima i svima onima koji se žele upustiti u intrigantni, često zbunjujući svijet financija, svijet koji se samo čini udaljenim od našeg svakodnevnog života, a zapravo je u njega duboko ukorijenjen.

Bez osobne financijske pismenosti i znanja pud do financijske nezavisnosti mnogo je teži, a ukupni troškovi su veći. Pogrešne sklonosti i navike u potrošnji i štednji, predrasude i strah, većinu hrvatskih građana, unatoč njihovu obrazovanju i radu, doveli su u začaranu borbu s novcem. Živeći u uvjerenju da će više novca riješiti probleme, njihovi troškovi utrkuju se s njihovim prihodima, nikada ne dopuštajući ulaganja koja donose profit. Takav model općenito je temelj današnjeg, u dugove stjeranog društva i sve veće financijske nesigurnosti. Cilj ove knjige jest upozoriti na razmišljanje koje će običnim ljudima pomoći u eliminiranju vlastitih predrasuda i otkrivanju novih mogućnosti u upravljanju financijama kako bi postigli određenu financijsku sigurnost i, prije svega, izbjegli gubitke.

 

 

Kako ne želimo da čitanje bude uzaludan posao, knjigu smo nastojali učiniti razumljivom, informativnom i zanimljivom. Otud obilje jednostavnih objašnjenja, praktičnih primjera, živopisnih grafikona, tablica i ilustracija. Istovremeno, bolja informiranost pojedinaca pridonijet će većoj transparentnosti hrvatskog financijskog tržišta, od čega koristi mogu imati svi iz financijske industrije.

Pri pisanju knjige koristili smo se domaćom i inozemnom stručnom literaturom, popularnim publikacijama, priručnicima/vodičima koje su izdale razne državne institucije, stručnim časopisima, dnevnim tiskom i Internetom.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Sandra Bebek, Guste Santini
ISBN 9789537413033
EAN 9537413039
Godina izdanja 2008
Izdavač Rifin Zagreb
Broj stranica 178
Format i dimenzije 150 x 220 mm, mek povez