Sport i novac

Sport i novac

Krešimir Džeba i Marijan Serdarušić

ISBN 9789536730971
Godina Izdanja
Izdavač GOPAL d,o,o, dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.754,10 din. 1.949,00 din. ušteda: 194,90 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Svijet, uoči trećeg tisućljeća nije nimalo nalik onome od prije samo 50 godina, a kamoli onome prije jedne ili dvije tisuće godina.

Sport je jedno od područja života u kojem se to očituje tako vidljivo, izrazito kao ni u jednom dugom području, čak i kad su razlike znatno veće. Sport, kao sporedna emanacija života, ušao je u sve pore tog života. Pri takvom razvoju došlo je, najizrazitije i najbitnije, ne samo do suradnje sporta i gospodarstva nego i do njegove prave simbioze.

Početak tog razvoja bio je u spoznaji gospodarstva da je sport jedinstveni medij za njegov marketing. Danas je uzajamni utjecaj i potreba gospodarstva i sporta toliki da oni ne mogu više uspješno ostati samima. Zato se i vodi prava borba o tome tko će koliko i kakva prava imati u toj simbiozi.

Knjiga Sport i novac, rad (pokojnog) Krešimira Džebe i Marijana Serdarušića, anticipirala je taj razvoj i izvrsno predočava oba područja života i obrađuje ih kao međuovisnu cjelinu. To se, s jedne strane vidi u predočavanju razvoja društva, njegova gospodarstva, društvenih odnosa i njegovih potreba, slobodnog vremena, dakle socioloških prilika i njegovih tendencija. S druge strane, to je i pravi priručnik za sportaše i gospodarstvenike, za njihove potrebe i zadatke. Iscrpnim poznavanjem i područja sporta i onoga gospodarstva, a posebno načela marketinga, knjiga je na vrlo jasan, prihvatljiv način ponudila čitatelju iz veoma raznih područja obilje vrijednih i važnih primjera i podataka, a sve, unatoč stručnosti, na jasan, zanimljiv i vrlo prihvatljiv način.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Krešimir Džeba i Marijan Serdarušić
ISBN 9789536730971
EAN 9536730979
Godina izdanja
Izdavač GOPAL d,o,o,
Broj stranica 464
Format i dimenzije 150 x 210 mm, mek povez