Biciklistički dnevnik

Biciklistički dnevnik

David Byrne

ISBN 9789532571554
Godina Izdanja 2010
Izdavač Naklada Ljevak trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 2.558,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Dejvid Birn, muzičar, dizajner, fotograf, režiser, pisac – svestrani umetnik snažne harizme – još u periodu Talking Headsa 1980-ih izabrao je bicikl kao svoje glavno prevozno sredstvo u Njujorku, a kada je pre dve decenije otkrio sklopivi bicikl, nosi ga sa sobom i na turneje.
Ubrzo nakon što je počeo pedalirati Njujorkom, otkrio je da mu bicikl pruža slobodu, daje energiju, da mu omogućava da jednostavnije obavlja poslove tokom dana, pa mu čak omogućava brži i lakši obilazak klubova, otvaranja izložbi i sličnih događaja. A kad je počeo da vozi bicikl i u drugim svetskim velegradima, shvatio je da je povezaniji sa životom na ulici nego što bi bio da sedi u automobilu ili nekom drugom prevoznom sredstvu. Dejvid Birn kaže da mu vožnja biciklom nekoliko sati na dan omogućava da ostane normalan, pomaže mu da proširi vidike i stekne nove spoznaje i da ga ta dva točka opuštaju. A budući da je aktivnost repetitivna i zaokuplja svesni um pa mu odvlači pažnju, tokom tog vremena nesvesni um dobija priliku da rešava probleme.
Svoje doživljaje i iskustva koja je proživeo vozeći bicikl u metropolama kao što su Berlin, Buenos Aires, Istanbul, London, San Francisko ili Njujork, pa kroz manje gradove kao što su Manila ili Baltimor, ali i razmišljanja o muzici, urbanom planiranju, modi, arhitekturi i još koječemu pretočio je u knjigu "Biciklistički dnevnik" u kojoj su njegov smisao za humor, znatiželja i poniznost došli do punog izražaja.
Crtež na naslovnoj strani knjige svojevrsni je autoportret Dejvida Birna.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor David Byrne
ISBN 9789532571554
EAN 9532571558
Godina izdanja 2010
Izdavač Naklada Ljevak
Broj stranica 295
Format i dimenzije 150 x 230mm, mek povez