SUVREMENE SPOZNAJE IZ PALIJATIVNE MEDICINE-Uloga ljekarnika u palijativnoj skrbi

SUVREMENE SPOZNAJE IZ PALIJATIVNE MEDICINE-Uloga ljekarnika u palijativnoj skrbi

Veljko Đorđević

Marijana Braš

ISBN 9789531765596
Godina Izdanja 2012
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.047,25 din. 2.155,00 din. ušteda: 107,75 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Knjiga  „Suvremene spoznaje iz palijativne medicine“ predstavlja neke suvremene spoznaje iz palijativne medicine, s posebnim naglaskom na ulogu ljekarnika u interdisciplinarnom palijativnom timu. Palijativna medicina naglašava da se „uvijek još nešto može učiniti za bolesnika i njegovu obitelj“ i zalaže se za dostojanstvo i najveću moguću kvalitetu života oboljeloga i članova njegove obitelji, sve do razdoblja žalovanja nakon smrti bolesnika.

Razvoj palijativne medicine stavio je velik naglasak na humanistički aspekt medicine, osobito na odnos između zdravstvenoga profesionalca, oboljeloga i članova obitelji, te predstavlja jedan važan civilizacijski iskorak suvremenoga svijeta.

Ispred nas je proces u kojemu moramo zajedno učiti kako raditi u palijativnom timu, u kojemu su zajedno liječnik, medicinska sestra, ljekarnik, psiholog, socijalni radnik, fizioterapeut i duhovnik, kako izbjeći tradicionalne hijerarhijske modele koji nisu primjenjivi u ovakvim timovima, kako uklopiti volontere u zdravstveni sustav i kako povezivati taj rad na primarnoj, sekundarnoj i tercijarnoj razini. To je velik izazov, ali i odgovornost za sve uključene u projekt, jer će na tim temeljima učiti i rasti generacije koje dolaze.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Veljko Đorđević, Marijana Braš
ISBN 9789531765596
EAN 9531765596
Godina izdanja 2012
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 200
Format i dimenzije 172 x 240mm, tvrd povez