Praktična klinička onkologija

Praktična klinička onkologija

Louise Hanna

Tom Crosby

Fergus Macbeth

ISBN 9789531769594
Godina Izdanja 2021
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 9.632,05 din. 10.139,00 din. ušteda: 506,95 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ova je knjiga ponajprije namijenjena za Sveučilišni poslijediplomski specijalistički studij Onkologija i radioterapija Katedre za kliničku onkologiju Medicinskog fakulteta Sveučilišta u Zagrebu.

Klinička je onkologija među područjima medicine koja se najbrže razvijaju i stalna je potreba za kvalitetnom literaturom i na engleskome i na hrvatskome jeziku. Ova je knjiga doprinos literaturi koja na praktičan i multidisciplinaran način obuhvaća liječenje bolesnika s malignim bolestima. Najvažnije novosti iz pojedinih područja navedene su kao napomene prevoditelja.

Novi oblici sustavnog liječenja i nove tehnologije radioterapije postali su sve dostupniji. U skladu s novim promjenama u liječenju malignih bolesti temeljito su obnovljene sve teme. Cilj knjige ostaje isti – pružiti svim zdravstvenim djelatnicima koji se specijaliziraju za maligne bolesti sažete i nove informacije o trenutnoj kliničkoj praksi liječenja.

Knjiga počinje uvodnim poglavljima koja sadržavaju opće teme kao što su kemoterapija, biološko i hormonsko liječenje, planiranje radioterapije, istraživanje i palijativna skrb. Dodana su nova općenita poglavlja o patologiji i naprednijim tehnikama radioterapije vanjskim snopovima u skladu s nedavnim napretkom u tim područjima. Poglavlja o hitnim stanjima u onkologiji i o raku nepoznatog primarnog podrijetla stavljena su zajedno kako bi se prepoznao razvojni koncept akutne onkologije.

Nakon općih tema slijede poglavlja koja se odnose na liječenje specifičnih vrsta tumora. Teme o radioterapiji benignih bolesti uklopljene su u ta poglavlja. Na kraju knjige nalazi se velik broj praktičnih pitanja s višestrukim ponuđenim odgovorima.

Knjiga je namijenjena specijalizantima onkologije i radioterapije, ali i specijalizantima i specijalistima drugih struka kao što su npr. patologija, radiologija i nuklearna medicina, kirurška i neurokirurška onkologija, internistička onkologija, urološka onkologija, dermatološka onkologija, ginekološka onkologija, obiteljska medicina itd., kao i svima zainteresiranima za praktične i multidisciplinarne aspekte liječenja malignih bolesti.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Louise Hanna, Tom Crosby, Fergus Macbeth
ISBN 9789531769594
EAN 9531769591
Godina izdanja 2021
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 594
Format i dimenzije 210 x 270 mm, tvrd povez