Kardiokuvar : porodični informator o zdravoj ishrani

Kardiokuvar : porodični informator o zdravoj ishrani

Živojin Jonjev

ISBN 9788675421924
Godina Izdanja 2019
Izdavač Futura publikacije dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.500,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ako ste odlučili da posvetite malo vremena sebi i svom zdravlju onda je “Kardiokuvar” – prvi nacionalni, porodični informator o zdravoj ishrani, knjiga za vas.

Novosadski kardiohirurg prof. dr sci. med. Živojin Jonjev je na jednostavan, jasan i zanimljiv način napisao ovu knjigu, koja nije običan kulinarski udžbenik već multidisciplinarna naučna monografija o unapređenju zdravlja putem zdrave ishrane.

Knjiga se sastoji od 25 naučnih tekstova o uticaju hrane pre svega na kardiovaskularni sistem čoveka. Uz tekstove se nalaze i relevantni recepti dobro poznatih jela. Međutim, osim tradicionalnih uputstava za njihovu pripremu, recepti su obogaćeni informacijama o energetskoj i nutritivnoj vrednosti svakog jela prema Nutritivnoj piramidi koja se nalazi u uvodniku knjige.

Knjiga je obogaćena većim brojem ilustracija i dopunskim objašnjenjima koja olakšavaju njeno čitanje i čine knjigu pristupačnom čak i osobama sa skromnim medicinskim predznanjem. Van svake sumnje je da će sadržaj ove knjige biti zanimljiv svima, a posebno kardiovaskularnim bolesnicima, kao i njihovoj rodbini i prijateljima, jer može doprineti da prevencija kardiovaskularnih bolesti bude adekvatna i pravovremena, a život mnogih osoba duži i kvalitetniji.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Živojin Jonjev
ISBN 9788675421924
EAN 8675421923
Godina izdanja 2019
Izdavač Futura publikacije
Broj stranica 242
Format i dimenzije 220 x 220 mm, tvrd povez