Istorija kolorektalne hirurgije

Istorija kolorektalne hirurgije

Berislav P. Vekić

ISBN 9788691447502
Godina Izdanja 2011
Izdavač KRUG Commerce dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 2.750,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Istorijski izvori koji se koriste kao dokumentacija istorije medicine su najčešće arheološke iskopine, praistorijski i istorijski predmeti, pećinska umetnost, izumrli jezici, stari pisani spisi, legende, mitovi, razne zabeleške, nadgrobni spomenici, medicinska terminologija, kao i mnoge narodne umotvorine koje su u vezi sa medicinom.

Svako izlaganje o istoriji medicine nas navodi na izvlačenje odgovarajućih zaključaka i daje nam korisna uputstva za dalji praktični i naučni rad. Viševekovno lekarsko iskustvo razvija lekarsku misao, širi lekarske vidike i izoštrava moć posmatranja, zapažanja, razmišljanja i zaključivanja. Na taj način lekar postaje ne samo znalac, već i mislilac.

Želja mi je bila da se u ovoj knjizi osvrnem na istoriju kroz koju je prošla, kako medicina, tako i hirurgija, a prevashodno kolorektalna hirurgija, kao i da se osvrnem na biografiju znamenitih lekara i hirurga koji su dali svoj pečat razvoju ove hirurške grane. Usko baveći se problematikom kolorektalne hirurgije, spoznao sam značaj poznavanja njene istorije i razvojnog puta, kao i važnost poznavanja neospornog kvaliteta hirurga, patologa i internista koji su dali svoj neprocenjivi doprinos razvoju kolorektalne hirurgije. Želja mi je bila da sve ovo otrgnem od zaborava i sažmem u jednu celinu. Svestan sam da ovom knjigom nisam uspeo da obuhvatim sve istorijske činjenice, kao što nisam uspeo da spomenem ni sve značajne ličnosti, ali se nadam da će se za to stvoriti prilika u nekom novom, dopunjenom izdanju.

Autor

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Berislav P. Vekić,
ISBN 9788691447502
EAN 8691447508
Godina izdanja 2011
Izdavač KRUG Commerce
Broj stranica 480
Format i dimenzije 177 x 246mm, tvrd povez