Tehnike instrumentiranja

Tehnike instrumentiranja

Jagoda Stojiljković

Anita Stojiljković

ISBN T9788691213510
Godina Izdanja 2010
Izdavač Naša knjiga trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 770,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

Ovaj udžbenik je namenjen prvenstveno studentima Visoke zdravstvene škole strukovnih studija, studijskoj grupi strukovna medicinska sestra-babica, kao osnovni udžbenik za teorijsku nastavu i vežbe na predmetu Tehnike instrumentiranja. Pišući tekst za ovu knjigu imala sam u vidu visoku medicinsku sestru koja započinje specijalizaciju iz zdravstvene nege u operacionoj sali, o čemu se malo zna.

Sadržaj udžbenika obuhvata četrnaest poglavlja u skladu sa nastavnim planom i programom za predmet Tehnike instrumentiranja za strukovne medicinske sestre-babice koji je akreditovan od strane Ministarstva prosvete Srbije. Nastavne jedinice izlagane su tako da ispune savremeni didaktički zahtev i da učine interesantnom materiju udžbenika. Posebno zbog heterogenosti prethodnog obrazovanja studenata, sadržaji su prilagođeni jezikom i stilom tako da su lako shvatljivi za svakog studenta.

Svesna odgovornosti i težine zadatka, posebnu pažnju sam posvetila preciznim uputstvima za praktičan rad, potkrepljujući ih brojnim ilustracijama, sa željom da njihova edukacija bude što uspešnija i bogatija sigurnošći, brzinom i veštinom ovladanja istih. Hirurgija predstavlja posebnu medicinsku disciplinu, koja lečenje sprovodi operacijama, manuelno ili instrumentalno. Njena osnovna svrha jeste uklanjanje onog što je bolesno, povređeno ili nenormalno. sam pojam "tehnike instrumentiranja" znači znanje, pripremu i upotrebu instrumenata u operacionoj sali.

Autor

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Jagoda Stojiljković, Anita Stojiljković
ISBN T9788691213510
EAN 8691213515
Godina izdanja 2010
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 151
Format i dimenzije 164 x 234mm, mek povez