Gerontostomatologija

Gerontostomatologija

Zlata Brkić

Zoran Majstorović

ISBN T9788691171315
Godina Izdanja 2003
Izdavač Naša knjiga dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 1.210,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Knjiga autora Zlate Brkić i Zorana Majstorovića nastala je na osnovu ličnog i praktičnog iskustva u radu sa starijim osobama. Gerontostomatologija kao interdisciplinarna nauka bavi se proučavanjem zdravog, prevencijom i lečenjem bolesnog stomatognatog sistema starijih osoba.

Knjiga "Gerontostomatologija" lepo nas uvodi u morfološke i funkcionalne promene od srca, krvnih sudova, pluća, nervnog sistema, do čula vida, sluha, gastrointestinalnog trakta, bubrega, endokrinog sistema do promena metabolizma i termoregulacije.

Posebno uspešno je objašnjeno lečenje hroničnog zastoja srca kod starih osoba sa osvrtom na farmakološko lečenje i odnos stomatologa i pacijenta sa bolestima srca i krvnih sudova.

. . .

Autori su celovito obradili probleme parodoncijuma, oralne sluznice i zubnih tkiva stare populacije. Nisu zaboravljene i savremene metode lečenja u stomatologiji kao što je implantologija i regenerativna hirurgija.

Ova knjiga je nastala na osnovu bogatog kliničkog iskustva i utemeljena je na relevantnoj stručnoj literaturi, te kao takva omogućava različitim profilima stomatološkog kadra da ovlada teoretskim znanjem i praktičnim veštinama iz oblasti gerontostomatologije.

Prof. dr Mihajlo Zdravković

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Zlata Brkić, Zoran Majstorović
ISBN T9788691171315
EAN 8691171316
Godina izdanja 2003
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 163
Format i dimenzije 166 x 240mm, tvrd povez