Tumori srca

Tumori srca

Rafajlovski Sašo

ISBN 9788690198191
Godina Izdanja 2010
Izdavač Naša knjiga trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 3.520,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prof.dr. Sašo Rafajlovski, stručnjak Klinike za urgentnu internu medicinu VMA autor je značajnog naučnog dela, knjige sa naslovom Tumori srca, koja sveobuhvatno obrađuje ovo veoma retko kardiološko i onkološko oboljenje, o kome se doskora veoma malo znalo. Autor ove publikacije, vrhunski naučnik i savršen praktičar, upustio se u izuzetno zamašan i težak posao da prikupi što više informacija o tumorima srca i da ih valjano sistematizuje. Najveći deo rada prof.Rafajlovski posvetio je prepoznavanju ovih tumora, njihovom pravovremenom dijagnostikovanju i efikasnom lečenju.
Knjiga je napisana kao savremeni udžbenik, a u posebnim poglavljima opisane su opšte karakteristike tumora srca, primarni benigni i maligni tumori srca, perikarda i velikih krvnih sudova, u odraslih i dece i sekundarni tumori dospeli iz raznih delova organizma. Posebno su analizirani dijagnostički postupci i terapijske procedure, sa završnim osvrtom na svrsishodnost i značaj prevencije. U knjizi su objektivno izneti i analizirani podaci dobijeni u kliničkoj praksi u VMA, koji su upoređeni sa rezultatima istraživanja u svetu. Inače, simptomatologija svih tumora srca je toliko nespecifična da se i danas teško i retko otkrivaju iako su nalaženi kod gotovo četvrtine osoba sa diseminovanom malignom bolešću. Za zbrinjaavanje tumora srca, prevashodno su zaduženi kardiohirurzi, a terapijski pristupi se sve više usavršavaju u smislu neophodne sistemske terapije.
Ova knjiga je udžbenik i priručnik i svojevrsni podsetnik za lekare koji se u svom radu susreću sa tumorima srca. Obogaćena je velikim brojem fotografija tumora srca sa svim makroskopskim i mikroskopskim detaljima.    

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Rafajlovski Sašo
ISBN 9788690198191
EAN 8690198199
Godina izdanja 2010
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 296
Format i dimenzije 210 x 300 mm, tvrd povez