Urgentna medicina u stomatološkoj praksi : prvi kontakt bolesnika sa lekarom u velikoj meri rešava i izlečenje

Urgentna medicina u stomatološkoj praksi : prvi kontakt bolesnika sa lekarom u velikoj meri rešava i izlečenje

Dragan Vučović

Aleksandar Pavlović

ISBN 9788687471153
Godina Izdanja 2011
Izdavač Agencija za marketing i zeppelin reklame DON VAS dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.760,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Stomatolozi i stomatološki tehničari moraju biti verzirani za rešavanje urgentnih stanja u medicini, na sreću ne tako čestih, a koja nemaju ili ne moraju da imaju direktne veze sa stomatološkom problematikom.

S obzirom na to da urgentna stanja mogu da nastanu u svim domenima medicine, urgentna medicina na neki način objedinjuje znanja iz celokupne kliničke medicine i kao takva predstavlja bazični klinički, medicinski predmet ne samo za studente medicine već i za studente stomatologije.

Ova knjiga je namenjena studentima stomatologije i lekarima u privatnoj praksi. Naime, u današnje vreme stomatološki rad se odvija sve više u privatnim ordinacijama, van zdravstvenih ustanova, pa su znanja iz urgentne medicine od neprocenjivog značaja.

Knjiga u pojedinim segmentima prevazilazi okvire urgentne medicine koja je potrebna stomatolozima u radu u ambulanti. Autori su taj iskorak svesno napravili, jer će se dešavati da stomatolog rešava i neki urgentni medicinski problem koji se desio i van stomatološke ordinacije. Kao i svaka druga grana medicine, urgentna medicina se stalno razvija uvođenjem novih savremenih preporuka i opreme, pa zahteva kontinuiranu edukaciju lekara, stomatologa i medicinskih tehničara na tom polju. Zbog toga, ova knjiga predstavlja dobar priručnik i za obnavljanje i sticanje novih znanja iz oblasti urgentne medicine koja će pomoći svakom stomatologu da njegovi pacijenti budu uvek bezbedni i zadovoljni u stomatološkoj ordinaciji.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Dragan Vučović, Aleksandar Pavlović
ISBN 9788687471153
EAN 8687471157
Godina izdanja 2011
Izdavač Agencija za marketing i zeppelin reklame DON VAS
Broj stranica 219
Format i dimenzije 170 x 242mm, tvrd povez