Osnove nanomedicine : embriologija, farmakologija, nanotehnologija

Osnove nanomedicine : embriologija, farmakologija, nanotehnologija

Milena Papić- Obradović

Suzana Miljković

Lidija Matija

Jelena Munćan

Đuro Koruga

ISBN 9788687471085
Godina Izdanja 2009
Izdavač Agencija za marketing i zeppelin reklame DON VAS dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.200,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Monografija Osnove nanomedicine : embriologija, farmakologija, nanotehnologija predstavlja multifaktorsku analizu zdravlja, koja preko multidisciplinarnosti vodi integralnom medicinsko-tehnološkom pristupu, koji za osnovu ima molekularnu biologiju, embriologiju i nanotehnologiju.

Za moto knjige izabrana je misao koja govori o dve prirode našeg bića, po Hipokratu "o ljudskom i božanskom", a po autorima "o klasičnom i kvantnom". Zadatak nanonauke i nanotehnologije, primenjene na medicinu, je da stvore i dovoljne uslove za razumevanje života.

Nanomedicinske supstance su logičan nastavak današnjih farmakoloških rešenja u medicini, jer lekovi napravljeni od nanopartikula imaju i do deset puta veću aktivnu površinu u odnosu na klasične lekove, što nedvosmisleno ukazuje o mogućem poboljšanju farmakokinetičkih i farmakodinamičkih osobina leka.

Knjiga je pisana sa ciljem da se stručna javnost upozna sa novim trendovima u primeni tehnike u biomedicini, a u prvom redu nanotehnologija u različitim oblastima medicine. Verujemo da će knjiga podstaći lekare da počnu da razmišljaju na ovu temu , a pojedince i da počnu da primenjuju dostupne nanotehnološke metode i tehnike u praksi.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Milena Papić- Obradović, Suzana Miljković, Lidija Matija, Jelena Munćan, Đuro Koruga
ISBN 9788687471085
EAN 8687471084
Godina izdanja 2009
Izdavač Agencija za marketing i zeppelin reklame DON VAS
Broj stranica 317
Format i dimenzije 175 x 243mm, tvrd povez