Palijativna zdravstvena njega

Palijativna zdravstvena njega

Marija Ljubičić

ISBN 9789531918930
Godina Izdanja 2020
Izdavač NAKLADA SLAP dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 4.114,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Novo stoljeće bilježi golem razvoj znanosti. Dok čovjek nastoji saznati kako produžiti život, pojavnost brojnih neizlječivih bolesti ostavlja ga i dalje nemoćnim.

Ciljevi sestrinstva usko se povezuju s globalnim ciljevima održivog razvoja u promoviranju zdravlja, općeg blagostanja, obrazovanja i unaprjeđenja kvalitete života svih ljudi.

Istovremeno, uloga sestrinstva izrazito je naglašena u stanjima kad izlječenje nije moguće, kad se nastoji ublažiti bol i patnja, stvoriti osjećaj povezanosti, očuvati dostojanstvo te pozitivno utjecati na kvalitetu života, posebice u posljednjim trenucima čovjekova postojanja. S tom vodiljom, palijativna zdravstvena njega kao autonomna i samostalna djelatnost medicinskih sestara u palijativnoj skrbi, usmjerena je ne samo na provođenje sestrinskih i sestrinsko-medicinskih intervencija nego i na cjelovitu dobrobit za čovjeka.

Sadržaj publikacije pojašnjava osnovnu terminologiju u palijativnoj skrbi, osnovna načela, filozofiju, teorijske koncepte i specifičnosti palijativne zdravstvene njege, pojavnost boli i neugodnih simptoma te psiholoških reakcija u suočavanju s neizlječivom bolesti. Poseban naglasak stavlja se na komunikacijske vještine i etičke aspekte, a podrška sudionicima u palijativnoj skrbi istaknuta je kao značajan segment u dosezanju visokih standarda i kvalitete usluga.

(iz Predgovora)

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Marija Ljubičić
ISBN 9789531918930
EAN 9531918937
Godina izdanja 2020
Izdavač NAKLADA SLAP
Broj stranica 248
Format i dimenzije 175 x 245 mm, tvrd povez