Zdravstvena nega u radiologiji

Zdravstvena nega u radiologiji

Borka Stojković

ISBN 9788684153670
Godina Izdanja 2006
Izdavač Naučna KMD d,o,o, dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.100,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ovo je prvi udžbenik nege u radiologiji pisan za više radiološke tehničare, udžbenik koji će koristiti i kadrovi u praksi. Preporučujemo ga i medicinskim sestrama kao izuzetno vredan izvor specijalne nege bolesnika koji imaju radiološke intervencije.

Udžbenik, bogato ilustrovan, obrađuje kompletan program predmeta Zdravstvena nega u radiologiji. Tu su opšte teme, praćene jasnim i preciznim definicijama pojmova (bolest i zdravlje, simptomi i znaci, antisepsa i asepsa, bolnica i dr.) što je posebno važno za studente sa prethodnim gimnazijskim obrazovanjem. Dat je detaljan opis medicinsko-tehničkih intervencija koje obavljaju radiološki tehničari u svojoj praksi (aplikacije lekova, kontrastnih sredstava, moguće toksične i alergijske reakcije, antišok terapija). Posebno je obrađen postupak sa bolesnikom prilikom snimanja u rendgenskom kabinetu, u bolesničkoj sobi, operacionoj sali, postupak sa nepokretnim bolesnikom, zaraznim bolesnikom idr. Opisanasu i stanja bolesnika o kojima radiološki tehničar mora voditi računa prilikom snimanja, sa prvenstvenim ciljem da se ispoštuje osnovno pravilo primum non nocere.  Zdravstvena nega bolesnika kod kojih se primenjuje zračna terapija, takođe je našla svoje mesto.

U udžbeniku su radiološka praksa i nega bolesnika spojeni u prirodnu celinu koja se dobro razume i lako prihvata. Velika vrednost je što u toj celini i ličnost bolesnika ima posebno mesto, što stalno podseća i zahteva visok nivo poštovanja i razumevanja za bolesnog čoveka i što razvija kod studenata, budućih radioloških tehničara, visoko osećanje odgovornosti.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Borka Stojković
ISBN 9788684153670
EAN 8684153677
Godina izdanja 2006
Izdavač Naučna KMD d,o,o,
Broj stranica 412
Format i dimenzije 168 x 238mm, mek povez