Kardiopulmonalno cerebralna reanimacija

Kardiopulmonalno cerebralna reanimacija

Aleksandar P. Pavlović

ISBN 9788685225000
Godina Izdanja 2004
Izdavač BEOPRINT-PETROVIĆ trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena sa PDV-om: 715,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Knjiga "Kardiopulmonalno cerebralna reanimacija" namenjena je lekarima svih specijalnosti, studentima medicine, stomatologije i zdravstvene nege, kao i višem i srednjem medicinskom kadru. Napisana je u vidu lekarskog priručnika malog, džepnog formata iz dva razloga - ekonomskog i praktičnog. Uz razumevanje dobrotvora koji su finasirali ovu knjigu odlučili smo da najveći broj primeraka bude besplatan i dostupan velikom broju lekara, studenata i medicinskih tehničara.

Knjiga je islustrovana sa preko 150 originalnih slika, shema i algoritama i predstavlja nastavak i nadogradnju knjige istog naslova objavljene 2004. godine.

Za razliku od evropskih i svetskih tokova, u našim uslovima teorijska i praktična znanja iz ove oblasti veoma su ograničena i često se baziraju na davno prevaziđenim znanjima. Međutim, preporuke za KPCR menjaju se i dopunjuju svakih pet godina. Poslednje preporuke za KPCR objavio je Evropski Savet za reanimaciju novembrqa 2005. godine, čime su stvorene široko prihvaćene internacionalne smernice za reanimaciju bazirane na istraivanjima eksperata. Nadam se da će ovaj priručnik doprineti daljem upoznavanju i širenju znanja iz kardiopulmonalne reanimacije, čime bi akutni zastoj srca za mnoge medicinske profile prestao da bude "tabu tema" rezervisana samo za anesteziologe - reanimatore i kardiologe.

Autor

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Aleksandar P. Pavlović
ISBN 9788685225000
EAN 8685225000
Godina izdanja 2004
Izdavač BEOPRINT-PETROVIĆ
Broj stranica 175
Format i dimenzije 160 x 230 mm, mek povez