DEČAK-PAS

DEČAK-PAS

Fina Kasalderej

Fransisko Kastro

ISBN 9788674786277
Godina Izdanja 2020
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 640,00 din. 800,00 din. ušteda: 160,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Upoznaj živote Aakeša, Nadima, Altair, Kaja, Lejle i Karlosa kroz priče o dečacima i devojčicama koji su poput sve druge dece, ali kojima je uskraćeno pravo na srećno detinjstvo! 

 

Glavni junaci, uprkos okrutnosti okolnosti u kojima se nalaze, imaju ogromnu želju da postanu srećni i slobodni i ne gube nadu da će jednog dana i biti. Svaki od junaka ima svog najboljeg prijatelja psa sa kojim proživljava trenutke malih radosti i velikih nesreća.

 

Dečak-pas  je zbirka sačinjena od pet priča koje nam kroz živote svojih junaka približavaju tematiku vezanu za ljudska i dečja prava kojih je jedan veliki deo dece iz celog sveta, uključujući i decu iz naše zemlje, i dan-danas, lišen. Priče nas upoznaju sa glavnim junacima i njihovim životima, problemima i strahovima sa kojima se svakodnevno susreću usred ekstremnog siromaštva, napuštenosti od strane roditelja i prepuštenosti ulici, seksualne i fizičke zloupotrebe, ugovorenih brakova u određenim društvenim grupama i diskriminacije zbog fizičke različitosti.

 

Kroz svaku priču autori knjige šalju direktnu poruku deci i roditeljima i zalažu se za ostvarivanje dečijih prava i uspostavljanja odnosa ravnopravnosti. Iz tih razloga knjiga je objavljena u saradnji sa UNICEF-om, pri čemu izdavačka kuća Data Status jedan deo zarade od prodaje donira ovoj humanitarnoj organizaciji.

 

Fransisko Kastro (Francisco  Castro) je generalni direktor izdavačke kuće Galaksija (Editorial Galaxia). Kao istaknuti pisac književnosti za decu i mlade, osvaja brojne nagrade. Njegova narativa odlikuje se originalnošću žanrova i izuzetnom veštinom opisa svojih junaka.

Fina Kasalderej (Fina Casalderrey) jedna je od najpoznatijih, najprevođenijih i najnagrađivanijih autorki književnosti za decu i mlade na galicijskom jeziku. Njena književnost izdvaja se po izuzetnoj istančanosti u posmatranju i oslikavanju sveta tinejdžera. Dobitnica je brojnih nagrada i član Galicijske akademije nauka i umetnosti.

Patrisija Kastelao (Patricia Castelao) je ilustratorka i član studija Baobab. Sarađuje na brojnim svetskim projektima i ilustruje i dizajnira dečje knjige i postere. 2006. je predstavljala Španiju na Sajmu knjiga u Frankfurtu.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Fina Kasalderej, Fransisko Kastro
ISBN 9788674786277
EAN 8674786278
Godina izdanja 2020
Izdavač Data Status
Broj stranica 60
Format i dimenzije 135 x 240mm, mek povez