HACCP i zdravstvena bezbednost hrane : komentari i primeri sa integralnim prikazom dokumenta "Recommended International Code of Practice" "General Principles of Food Hygiene", CAC/RCP 1-1969, rev. 4-2003

HACCP i zdravstvena bezbednost hrane : komentari i primeri sa integralnim prikazom dokumenta "Recommended International Code of Practice" "General Principles of Food Hygiene", CAC/RCP 1-1969, rev. 4-2003

Varga Janoš i saradnici

ISBN 9788676680436
Godina Izdanja 2006
Izdavač KRUG Commerce dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 495,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Osnovu svakog sistema zdravstvene bezbednosti čine važeći zakoni i standardizovani propisi za dati proizvod ili privrednu oblast. Aktuelni zakoni u momentu objavljivanja ovog dokumenta se ubrzano usaglašavaju sa propisima koje primenjuje Evropska Unija. Jedan od ključnih zahteva evropskih propisa u ovoj oblasti je zahtev za primenom HACCP sistema. Stoga nije čudno da se u poslednje vreme o HACCP-u i sistemima menadžmenta za osiguranje zdravstvene bezbednosti hrane mnogo govori.

 

Veliki broj organizacija je započeo njihovu implementaciju, ali, nažalost, relativno mali broj stručnjaka su imali priliku da se u potpunosti sistematično upoznaju sa zahtevima dokumenta na kome se zasniva čitav koncept. Svrha ovog izdanja je da popuni prazninu u ovoj oblasti u našoj zemlji, ali bez preteranog "teoretisanja" ili uskih granskih specifičnosti. Knjiga koju zajednički objavljuju Consact i Adižes ima ulogu podsetnika i/ili priručnika pri upoznavanju i primeni zahteva sistema HACCP za najširi krug potencijalnih korisnika.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Varga Janoš i saradnici
ISBN 9788676680436
EAN 8676680434
Godina izdanja 2006
Izdavač KRUG Commerce
Broj stranica 124
Format i dimenzije 150 x 220mm, mek povez