Grupna terapija za psihoze

Grupna terapija za psihoze

Ivan Urlić

Manuel González de Chávez

ISBN 9789531769266
Godina Izdanja 2019
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena sa PDV-om: 2.408,25 din. 2.535,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Knjiga predstavlja spektar metoda, modela i settinga grupne terapije za psihoze i istražuje kontekst za taj način liječenja.

Knjiga nudi međunarodnu perspektivu suvremenog spektra pristupa u tom području i mnogobrojnim situacijama skrbi, okruženja i institucija: od akutnih jedinica do terapijskih zajednica, rehabilitacijskih grupa, grupa samopomoći i grupa onih koji čuju glasove. Podijeljena je na dva dijela. Prvi dio obuhvaća povijest, evaluaciju i metodologije istraživanja u grupnoj terapiji, a drugi istražuje specifične primjere iz grupnih settinga. Knjiga upozorava na neadekvatna shvaćanja o liječenju psihoza i naglašava ozdravljujuće potencijale grupne terapije.

Širok, promišljen i praktičan zbir poglavlja ove knjige pokazuje kako grupne terapije mogu učinkovito pomoći pacijentima sa psihotičnim iskustvima da prevladaju vlastite poteškoće na putu oporavka. Knjiga će biti od velike pomoći kliničarima koji rade s osobama koje pate od psihoze, a to se odnosi na psihijatre, psihoterapeute, psihoanalitičare, sociologe, liječnike i socijalne radnike. Bit će korisna grupnim analitičarima, obiteljskim terapeutima i kognitivno-bihevioralnim terapeutima, te istraživačima na svim tim poljima.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Ivan Urlić, Manuel González de Chávez
ISBN 9789531769266
EAN 9531769265
Godina izdanja 2019
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 200
Format i dimenzije 170 x 240mm, mek povez