Hemostaza u stomatološkoj praksi

Hemostaza u stomatološkoj praksi

Jovan V. Perović

ISBN 9788676211074
Godina Izdanja 2002
Izdavač Agencija za marketing i zeppelin reklame DON VAS dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 660,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Učestalost oralnohirurških zahvata, krvavljenja i oboljenja sa hemoragijskim sindromom, posebno njihove oralne manifestacije, bili s razlog da se ova monografija pojavi.

Monografija je prilagođena, pre svega, potrebama studenata i lekara stomatologa, odnosno u njoj su iznesena savremena shvatanja i dostignuća u oblasti hematologije koja su posebno značajna za stomatološku praksu.

U prva tri poglavlja opisani su krv kao celina, anatomija i topografija krvnih sudova, kao i savremena shvatanja procesa hemostaze. Ova poglavlja unesena su u knjigu u prvom redu da bi se olakšalo bolje razumevanje kliničkog dela materije.

U četvrtom poglavlju opisana je učestalost, opšti i lokalni uzroci krvavljenja, klimička slika, dijagnoza, podela krvavljenja i posledice krvavljenja.

U posebnom poglavlju izložene su indikacije i način primene metoda veštačke hemostaze. Detaljno su opisani opšti i lokalni biološki hemostatici, mehaničke, hemijske i fizičke metode postoperativne hemostaze.

U narednim poglavljima opisani su : teškoće u postoperativnoj hemostazi bolesnika sa hemoragijskim sindromom, laboratorijski pregled krvi, receptura opštih i lokalnih hemostatika i postoperativno zbrinjavanje pacijenata.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Jovan V. Perović
ISBN 9788676211074
EAN 8676211078
Godina izdanja 2002
Izdavač Agencija za marketing i zeppelin reklame DON VAS
Broj stranica 172
Format i dimenzije 155 x 236mm, mek povez