Povrede ekstremiteta, lečenje i medicinska rehabilitacija

Povrede ekstremiteta, lečenje i medicinska rehabilitacija

Žarko Nikolić

ISBN 9788676141395
Godina Izdanja 2012
Izdavač Draslar partner dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.200,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

U knjizi, koja je pred čitaocem, obrađene su povrede mekih tkiva, kostiju i zglobova gornjeg i donjeg ekstremiteta. Izloženi su etiologija i mehanizam povreda, simptomatologija, klinički nalaz i dijagnostika s opisima testova, metoda neoperativnog i hirurškog lečenja, fizikalnog lečenja i funkcionalnog osposobljavanja.

Knjiga je plod iskstva autora stečenog tokom 20 godina vođenja Odeljenja za fizikalnu medicinu i rehabilitaciju Specijalne ortopedsko-hirurške bolnice u Beogradu i 12 godina rada u njujorškom Centru za maligna oboljenja (Memorial Sloan-Kettering Cancer Center), obogaćenog podacima iz novije literature. Namenjena je širem krugu čitalaca: fizioterapeutima, terapeutima radom, studentima Više medicinske škole, studentima Medicinskog fakulteta, lekarima-fizijatrima, ortopedskim hirurzima, lekarima na specijalizaciji ortopedske hirurgije i traumatologije, fizikalne medicine i rehabilitacije, kao i lekarima opšte medicine. Namera je bila da nivo i obim izložene materije, celinom ili detaljima, ponude savremena saznanja iz navedenih oblasti.

Naglasak je na dijagnostici, patofiziologiji, metodama i programima fizikalnog lečenja i funkcionalnog osposobljavanja. Metode ortopedskog neoperativnog i hirurškog lečenja su opisane s manje detalja, kao orijentacija za razumevanje stanja s kojima se fizijatar i terapeut suočavaju pri preuzimanju pacijenta i primeni programa. Ortopedski hirurzi i traumatolozi će se upoznati s metodama i programima fizikalnog lečenja i osposobljavanja, kojima se nastavlja i završava ortopedsko neoperativno i hirurško lečenje, koje su oni započeli i kontrolišu do krajnjeg mogućeg rezultata. Tako se, uz ponekad neophodno uključivanje psihologa, socijalnog radnika, ortotičara, stručnjaka za prekvalifikaciju i izbor zanimanja, primenjuje savremeno načelo lečenja i rehabilitacije - timski rad, koji je usmeren ka krajnjem cilju: reintegraciji povređenog u društvo i porodicu.  

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Žarko Nikolić
ISBN 9788676141395
EAN 8676141398
Godina izdanja 2012
Izdavač Draslar partner
Broj stranica 433
Format i dimenzije 212 x 261mm, tvrd povez