Poslovne finansije - CFIN

Poslovne finansije - CFIN

Scott Besley

Eugene F. Brigham

ISBN 9788674782187
Godina Izdanja 2015
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.079,20 din. 2.599,00 din. ušteda: 519,80 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Sadržajem ove knjige su sveobuhvatno ali koncizno pokrivene ključne teme korporativnih finansija koje su od suštinskog značaja za studente fakulteta i visokih škola koje u svojim kurikulumima imaju predmete poslovno upravljanje i finansije. Obrađeni su ključni pojmovi i koncepti na kojima predavači insistiraju, a za njihovo savladavanje studentima je na raspolaganju kompletan paket proverenih alata za učenje koji su kompatibilni sa savremenim načinom života mladih. Knjiga uključuje i kratke testove za samoproveru, fleš-kartice koje se mogu preuzeti sa interneta i praktične zadatke za učenje i samoocenjivanje. Zahvaljujući originalnom konceptu knjiga Poslovne finansije CFIN, koja je pre svega univerzitetski udžbenik, predstavlja idealan priručnik za mlade poslovne ljude i preduzetnike kojima je potrebno znanje iz oblasti poslovnih finansija.

 

Dr SCOTT BESLEY je vanredni profesor i predsednik departmana za finansije. Svoje DBA i MBA diplome stekao je na Florida State University-ju. Kao veoma cenjen autor i predavač, dr Besley je objavio brojne istraživačke članke u različitim akademskim časopisima, a koautor je dva vodeća udžbenika iz korporativnih finansija koji se koriste na univerzitetima širom sveta. Njegovi istraživački interesi uključuju oblasti korporativnih finansija, upravljanje obrtnim sredstvima i investicionim anomalijama. Takođe, dr Besley je čest govornik na stručnim skupovima i aktivno učestvuje u brojnim finansijskim i profesionalnim organizacijama. Kada ne predaje ili ne sprovodi istraživanja, dr Besley je posvećen radu u svojoj lokalnoj zajednici.

 

Dr EUGENE F. BRIGHAM je diplomirani istraživački profesor Emeritus na Florida State University, gde je predavao od 1971. Dr Brigham je svoj MBA i doktorat odbranio na University of California-Berkeley, a osnovne studije za zaršio na University of North Carolina. Pre nego što se pridružio Univerzitetu u Floridi, dr Brigham je izabran u profesorska zvanja na University of Connecticut, the University of Wisconsin, i na University of California-Los Angeles. Dr Brigham je obavljao dužnost predsednika Udruženja za upravljanje finansijama i napisao brojne članke o troškovima kapitala, strukturi kapitala i drugim aspektima finansijskog menadžmenta. Autor je ili koautor deset udžbenika o finansijskom menadžmentu i ekonomiji koji se koriste na više od 1000 univerziteta u Sjedinjenim Američkim Državama, a prevedeni su na 11 svetskih jezika. Bio je sudski veštak u brojnim slučajevima na saveznom i na državnom nivou. Bio je konsultant mnogim korporacijama i državnim organima, uključujući odbor Federalnih rezervi. Dr Brigham nastavlja da podučava, da se bavi konsaltingom i vrši istraživanja pored akademskog pisanja. Svoje slobodno vreme provodi na golf terenu, uživajuć́i sa svojom porodicom u prirodi i vožnji bicikla kroz Aljasku.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika

Deo 1: Uvod u poslovne finansije
Poglavlje 1 - Pregled poslovnih finansija

Deo 2: Ključni koncepti u poslovnim finansijama
Poglavlje 2 - Analiza finansijskih izveštaja
Poglavlje 3 - Finansijsko okruženje: tržišta, institucije i investiciono bankarstvo
Poglavlje 4 - Vremenska vrednost novca

Deo 3: Vrednovanje – finansijska sredstva
Poglavlje 5 - Cena novca (kamatne stope)
Poglavlje 6 - Obveznice (dug) – karakteristike i vrednovanje
Poglavlje 7 - Akcije (sopstveni kapital) – karakteristike i vrednovanje
Poglavlje 8 - Rizik i stope prinosa

Deo 4: Vrednovanje – realna sredstva (kapitalno budžetiranje)
Poglavlje 9 - Tehnike kapitalnog budžetiranja
Poglavlje 10 - Novčani tokovi i rizik projekta

Deo 5: Cena kapitala i koncepti strukture kapitala
Poglavlje 11 - Cena kapitala
Poglavlje 12 - Struktura kapitala
Poglavlje 13 - Raspodela neraspoređenog dobitka: dividende i otkup akcija

Deo 6: Upravljanje obrtnim kapitalom
Poglavlje 14 - Politika obrtnih sredstava
Poglavlje 15 - Upravljanje obrtnim sredstvima
Poglavlje 16 - Upravljanje kratkoročnim obavezama (finansiranjem)

Deo 7: Stratеgijsko planiranje i finansijske odluke
Poglavlje 17 - Finansijsko planiranje i kontrola

Autor Scott Besley, Eugene F. Brigham
ISBN 9788674782187
EAN 8674782183
Godina izdanja 2015
Izdavač Data Status
Broj stranica 328
Format i dimenzije 215×275mm, mek povez