Harisonov priručnik medicine

Harisonov priručnik medicine

Anthony Fauci

Eugene Braunwald

Dennis Kasper

Stephen Hauser

Dan Longo

J. Larry Jameson

Joseph Loscalzo

ISBN 9788674781371
Godina Izdanja 2016
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.192,00 din. 3.990,00 din. ušteda: 798,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

 

Svetski priručnik iz oblasti interne medicine koji vam u svakodnevnoj praksi pruža ad hoc rešenja za sve probleme vaših pacijenata!

Medicinska nauka je u stalnoj ekspanziji, a lekari su zbog velike odgovornosti vremenski ograničeni, tako da ne mogu uvek detaljno, pre ili odmah nakon susreta sa pacijentom, da pročitaju sve o bolesti i njenoj prezentaciji, kliničkoj manifestaciji i lečenju. Zbog toga je, između ostalog, 1988. godine prvi put objavljena skraćena verzija Harrison’s Principles of Internal Medicine u obliku Harisonovog priručnika.

Kao i prethodna izdanja, i ovo novo izdanje priručnika „izvučeno” je iz sadržaja Harrison’s Principles of Internal Medicine i u njemu se nalaze glavne dijagnostičke karakteristike, kliničke manifestacije i terapija za bolesti s kojima se lekari najčešće sreću u svakodnevnoj praksi. Svako poglavlje je ažurirano u odnosu na prethodno izdanje, sa značajnim revizijama, a gde je to bilo potrebno, i novim poglavljima.

Najočiglednija promena u novom izdanju Harisonovog priručnika je njegov izgled: štampan je u boji, što će čitaocu omogućiti brže traganje i pronalaženje informacija u poglavljima.

Urednici posebno insistiraju na tome da ovaj priručnik može da posluži kao dobar izvor pregledno i sažeto prikazanih informacija koje će biti korisne na licu mesta i koje će pripremiti čitaoca za dublju analizu problema.

Iz godine u godinu ovaj priručnik postaje sve popularniji - njegova popularnost i dragocenost delimično proističu i iz skraćenog formata, koji ga čini veoma korisnim prilikom postavljanja početne dijagnoze, traženja kratkog opisa patogeneze bolesti i pregleda dostupne terapije.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Anthony Fauci, Eugene Braunwald, Dennis Kasper, Stephen Hauser, Dan Longo, J. Larry Jameson, Joseph Loscalzo
ISBN 9788674781371
EAN 8674781373
Godina izdanja 2016
Izdavač Data Status
Broj stranica 1262
Format i dimenzije 120 x 208mm