Ultrazvučna dijagnostika - diferencijalna dijagnoza, atlas

Ultrazvučna dijagnostika - diferencijalna dijagnoza, atlas

Guenter Schmidt

ISBN 9788674781005
Godina Izdanja 2010
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena sa PDV-om: 6.399,20 din. 7.999,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prevod knjige Differential Diagnosis in Ultrasound Imaging, Thieme
Sa više od 2.500 slika, ova jedinstvena knjiga nudi potpuno nov sistem upotrebe ultrazvučne dijagnostike sa ciljem da se brzo i pouzdano dobije tačna dijagnoza.
Pokrivajući čitav spektar normalnih i patoloških nalaza u ljudskom telu, autori – stručnjaci u ovoj oblasti – koriste kolorni sistem od preko 250 „padajućih menija“, koji na brz način prikazuju sve moguće dijagnoze, a potom čitaoca brzo i sigurno vode do precizne dijagnoze.
Jasan koncept, dijagrami i tekstualne tabele obogaćuju pristup dijagnozi sa nekoliko različitih početnih tačaka, kao što su ultrazvučni kriterijumi (Ehogeni? Anehogeni?) ili najverovatnija dijagnoza (Pankreatitis? Infarkt slezine?). Detaljne informacije, uz sve slike potrebne za tačnu dijagnozu, uvek su vam na dohvat ruke.
Sva poglavlja, koja su podeljena anatomski, počinju praktičnim pregledom važnih ultrazvučnih karakteristika i normalnih nalaza. Slede neophodne informacije za svaki mogući patološki nalaz, zajedno sa konciznom raspravom o dodatnim tehnikama, kao što je prikaz u B-modu, dopler i upotreba kontrastnih agenasa.
Elegantno uklopljena, koncizna i dostupna, Ultrazvučna dijagnostika – diferencijalna dijagnoza je isprobana i proverena pomoć u postizanju maksimuma korišćenjem ultrazvuka kao visokoefikasnog dijagnostičkog sredstva.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Guenter Schmidt
ISBN 9788674781005
EAN 8674781004
Godina izdanja 2010
Izdavač Data Status
Broj stranica 513
Format i dimenzije 230 x 300 mm, tvrd povez