Osnovi restaurativne stomatologije

Osnovi restaurativne stomatologije

Slavoljub Živković

Mirjana Vujašković

Katarina Pap

Đurica Grga

Aleksandra Lukić

Nevenka Teodorović

ISBN 9788674780992
Godina Izdanja 2009
Izdavač Data Status dostupno odmah
-40%
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.500,00 din. 2.500,00 din. ušteda: 1.000,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Osnovni cilj ovog udžbenika je da restaurativnu terapiju prikaže u svetlu aktuelnih naučnih saznanja brojnih istraživača, ali i na osnovu sopstvenih ličnih kliničkih i istraživačkih iskustava autora ove knjige. Drugi, ne manje važan zadatak ovog udžbenika, jeste da spoji znanje i iskustvo stečeno kroz osnovne naučne komponente tradicionalnog nastavnog plana sa aktuelnim kliničkim pristupom. Time će se efekat restaurativne terapije najefikasnije približiti pacijentima, a studentima olakšati razumevanje brojnih i kompleksnih faza restaurativnog postupka i pojačati njihovo interesovanje za ovaj vid terapije obolelih zuba. Osim toga, ova knjiga je pokušaj da se razreše brojne kontroverze i stavovi vezani za restaurativnu proceduru, ali i da se razjasne eventualne dileme i formiraju vlastiti stavovi o ovoj vrlo značajnoj problematici.

Koncept knjige je potpuno prilagođen studentskom programu osnovnih studija na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a sadržaj odgovara pretkliničkom i kliničkom delu nastavnog plana vezanog za ovaj vid terapije.

Knjiga je namenjena pre svega studentima osnovnih studija na predmetu Bolesti zuba – pretklinička i restaurativna odontologija, ali i svima onima koji žele da razreše izvesne dileme vezane za restaurativnu terapiju.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Slavoljub Živković, Mirjana Vujašković, Katarina Pap, Đurica Grga, Aleksandra Lukić, Nevenka Teodorović,
ISBN 9788674780992
EAN 8674780997
Godina izdanja 2009
Izdavač Data Status
Broj stranica 302
Format i dimenzije 170 x 240mm, tvrd povez