Osnovi restaurativne stomatologije

Osnovi restaurativne stomatologije

Slavoljub Živković

Mirjana Vujašković

Katarina Pap

Đurica Grga

Aleksandra Lukić

Nevenka Teodorović

ISBN 9788674780992
Godina Izdanja 2009
Izdavač Data Status dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 2.799,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Osnovni cilj ovog udžbenika je da restaurativnu terapiju prikaže u svetlu aktuelnih naučnih saznanja brojnih istraživača, ali i na osnovu sopstvenih ličnih kliničkih i istraživačkih iskustava autora ove knjige. Drugi, ne manje važan zadatak ovog udžbenika, jeste da spoji znanje i iskustvo stečeno kroz osnovne naučne komponente tradicionalnog nastavnog plana sa aktuelnim kliničkim pristupom. Time će se efekat restaurativne terapije najefikasnije približiti pacijentima, a studentima olakšati razumevanje brojnih i kompleksnih faza restaurativnog postupka i pojačati njihovo interesovanje za ovaj vid terapije obolelih zuba. Osim toga, ova knjiga je pokušaj da se razreše brojne kontroverze i stavovi vezani za restaurativnu proceduru, ali i da se razjasne eventualne dileme i formiraju vlastiti stavovi o ovoj vrlo značajnoj problematici.

Koncept knjige je potpuno prilagođen studentskom programu osnovnih studija na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a sadržaj odgovara pretkliničkom i kliničkom delu nastavnog plana vezanog za ovaj vid terapije.

Knjiga je namenjena pre svega studentima osnovnih studija na predmetu Bolesti zuba – pretklinička i restaurativna odontologija, ali i svima onima koji žele da razreše izvesne dileme vezane za restaurativnu terapiju.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Slavoljub Živković, Mirjana Vujašković, Katarina Pap, Đurica Grga, Aleksandra Lukić, Nevenka Teodorović,
ISBN 9788674780992
EAN 8674780997
Godina izdanja 2009
Izdavač Data Status
Broj stranica 302
Format i dimenzije 170 x 240mm, tvrd povez