Stomatološka protetika : fiksne nadoknade

Stomatološka protetika : fiksne nadoknade

D. M. Trifunović

Lj. Vujošević

ISBN 9788672360127
Godina Izdanja 1998
Izdavač Evropski centar za mir i razvoj dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 5.500,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

Prevashodna namera autora bila je da se popuni praznina u udžbeničkoj stomatološkoj literaturi. Shodno tome, udžbenik je koncipiran tako da može koristiti ne samo studentima za sticanje osnovnih znanja već i lekarima-praktičarima za obnavljanje, lekarima na postdiplomskim studijama, kao i istraživačima, a čiji je zajednički interes pružanje što kvalitetnije terapije u oblasti stomatološke fiksne protetike.

Stomatološka fiksna protetika doživela je velike promene u svom razvoju. Od primarno tehničke discipline postala je značajna i naučna disciplina koja zahteva primenu terapijskih procedura, zasnovanih na dobrom poznavanju osnovnih medicinskih i fundamentalnih nauka.

Studenti i lekari-praktičari, čiji je osnovni cilj ovladavanje i usavršavanje iz ovog izazovnog područja stomatologije, postepeno se uvode u klinički rad koji objedinjuje tehničke procedure sa savremenim saznanjima stomatološke nauke.

Udžbenik je podeljen na trinaest poglavlja koncipiranih po logičnom redosledu. Opšta razmatranja i kliničke faze rada detaljno su obrađeni i bogato ilustrovani, naročito slikama u boji. Dat je veliki broj informacija vezanih za dostignuti stepen razvoja fiksne protetike.

Značajno mesto dato je novim trendovima u razvoju fiksne protetike, naročito razvoju novih materijala i primeni visoke tehnologije u izradi fiksnih nadoknada, koja obuhvata kompjuterski vođeni dizajn i kompjuterski vođenu izradu inleja, onleja, labijalnih faseta i krunica za prednje zube i premolare.

Sva poglavlja udžbenika obogaćena su velikim brojem ilustracija i slika u boji, koje treba studentima da olakšaju savlađivanje i razumevanje osnova stomatološke fiksne protetike.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor D. M. Trifunović, Lj. Vujošević
ISBN 9788672360127
EAN 8672360125
Godina izdanja 1998
Izdavač Evropski centar za mir i razvoj
Broj stranica 223
Format i dimenzije 213 x 300mm, tvrd povez