Oboljenja kičmenog diska - Šta činiti?

Oboljenja kičmenog diska - Šta činiti?

Paul Th. Oldenkot

Volf D. Scheiderer

ISBN 9788672220469
Godina Izdanja 2005
Izdavač ELIT MEDICA dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 748,00 din. 935,00 din. ušteda: 187,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

  Sve više ljudi, a sve više mladih ljidi, ima bolove u leđima. Često je uzrok tome baš kičmeni disk. zašto su kičmeni diskovi tako osetljivi i šta znače individualne tegobe? O tome Vam govore autori na kompetentan i razumljiv način.

  Upoznajte iz ove knjige lekarskih saveta sve delotvorne oblike terapije, počevši od fizioterapije pa sve do minimalno invazivne operacije. Data su tačna uputstva, opisani načini lečenja i iznete šanse i rizici koji mogu bolje da procene operaciju. Na osnovu toga možete da donesete ispravnu odluku.

  Poglavlje o vežbama obuhvata situacije iz svakodnevnog života: pravilno sedenje, stajanje, podizanje i nošenje, sve postaje veoma jednostavno. Obiman program gimnastike može da bude pravi izazov za fizioterapeute. Bilo da je ubrzo posle operacije ili pak u toku rehabilitacione faze: ovde su date vežbe za sve situacije. Vežbanjem ćete postupno, korak po korak, ponovo biti aktivni i pokretni.

  U ovoj knjizi se posebno razmatraju perspektive u razvoju hirurgije intervertebralnog diska, mikrohirurškog postupka u tretiranju diska, papainizacija diska i drugo.

  Autori posebno ukazuju na značaj genetskog inženjeringa, čija je jedna grana usmerena u regeneraciju tkiva. Ova istraživanja su stvar budućnosti.

  Preventivnim pravilnim ponašanjem u svakodnevnom životu i aktivnostima umnogome se može uticati da se kvalitet života kod obolelih poboljša, a tegobe smanje. U knjizi je posebno ukazano na značaj plivanja, kao i vežbe u vodi.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Paul Th. Oldenkot, Volf D. Scheiderer
ISBN 9788672220469
EAN 8672220463
Godina izdanja 2005
Izdavač ELIT MEDICA
Broj stranica 199
Format i dimenzije 159 x 216mm, mek povez