Fibrocistične promene dojke: morfologija - dijagnostika - terapija

Fibrocistične promene dojke: morfologija - dijagnostika - terapija

Branislav Petrović i saradnici

ISBN T9788671780896
Godina Izdanja 2006
Izdavač Naša knjiga dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 660,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

... Svako poglavlje je pisao drugi autor sa odgovarajućim brojem tabela, slika i grafičkih prikaza uz prateću literaturu na kraju poglavlja.

Poglavlje anatomije i fiziologije dojke je predstavljeno u odgovarajućem obimu i podacima u vezi fizioloških promena dojki u toku perioda razvoja, tokom menstruacionog ciklusa, graviditeta, laktacije i menopauze. Poglavlje o morfološkim karakteristikama fibrocističnih promena dojke predstavlja sržni deo koji govori o morfologiji FCPD i njenom vezom sa karcinomom dojke.

... Poglavlje o slikovnoj dijagnostici sadrži sve neophodne elemente rendgenološkog i nerendgenološkog ispitivanja dojke sa glavnim karakteristikama FCPD. Autor je vrlo jasno definisao metodu, dao njenu mogućnost primene i primene kod FCPD, što će imati vrlo važno mesto u određivanju bolesnica sa FCPD koje će kasnije biti podvrgnute hirurškoj biosiji dojke i histopatološkoj analizi.

... Ovakva monografija bi bila od velike koristi lekarima opšte medicine, onkolozima, onkopatolozima, radiolozima, hirurzima i studentima postdiplomskih studija iz ove oblasti.

Recenzent, Prof. dr Ratko Ilić

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Branislav Petrović i saradnici
ISBN T9788671780896
EAN 8671780899
Godina izdanja 2006
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 189
Format i dimenzije 170 x 244mm, mek povez