Medicinska dezinsekcija

Medicinska dezinsekcija

Novica Stajković

ISBN 9788617123930
Godina Izdanja 2004
Izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.119,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Suzbijanje štetnih artropoda je složen, stručan i odgovoran posao. Ako se suzbijanje štetnih artropoda ovako ne shvati, onda je njime postignuta veća šteta od koristi. Stoga je neophodno da se za svaku vrstu koja se suzbija razradi monitoring kojim će biti uvaženo stanište vrste, njena biologija, ekologija i stepen osetljivosti prema insekticidnim preparatima. Uz to, mora biti razrađen postupak zaštite okoline i izvođača od kontaminacije hemijskim noksama.

Ova knjiga je pisana tako da čitaocu pruži potpunu informaciju o štetnoj vrsti koju suzbija i omogući mu pravilan izbor preparata, aparature i opreme u izvođenju postupka suzbijanja.

Knjiga je namenjena stručnjacima humane i veterinarske medicine, biolozima, agronomima, sanitarnim inženjerima, zatim, kao stručna literatura poslediplomskih studija medicine, veterine i agronomije. Knjigu mogu koristiti studenti Više medicinske škole, učenici srednje medicinske škole i sva druga lica koja se stručno ili praktično bave izučavanjem i suzbijanjem štetnih artropoda.

U pisanju ove knjige korišćena je raspoloživa domaća i strana literatura i iskustva autora u dosadašnjem radu.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Novica Stajković
ISBN 9788617123930
EAN 8617123931
Godina izdanja 2004
Izdavač Zavod za udžbenike i nastavna sredstva
Broj stranica 239
Format i dimenzije 204 x 283mm, mek povez