Ishrana zdrave i bolesne dece

Ishrana zdrave i bolesne dece

Dobrivoje Filipović

ISBN 9786455132722
Godina Izdanja 2000
Izdavač IP Nauka dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 660,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora drugom izdanju:

Materija je izneta u 29 poglavlja. U prvih 11 dati su principi ishrane zdrave dece, trudnih žena i dojilja, a u ostalim izloženo je savremeno shvatanje dijetoterapije u aktnim i hroničnim bolestima. napisano je i novo poglavlje "Ishrana trudnih žena i dojilja". Sva poglavlja su izmenjena i dopunjena. U poglavlju "Specijalne dijete" opisani su značaj dijetnih vlakana i indikacije za primenu dijete koja sadrži dosta tih vlakana. Kroz sva poglavlja provlače se stav autora i želja da se istakne sve prihvaćenije shvatanje da je pravilna ishrana bitan deo strategije za unapređenje zdravlja dece, za prevenciju pojedinih bolesti kao i da je značajan deo ukupne terapije mnogih akutnih i posebno, hroničnih bolesti.

Autori su pokušali da kroz svoje tekstove integrišu današnja naučna saznanja i kliničku praksu i da omoguće lakše razumevanje značaja pravilne ishrane za zdravlje i dijetoterapije posebno u hroničnim bolestima, koje se nepovoljno odražavaju na nutritivno stanje bolesnika.

Knjiga je namenjena svim zdravstvenim radnicima koji se bave problemom zaštite i unapređenja zdravlja dece. nadam se da će ona korisno poslužiti dečjim lekarima, lčekarima na specijalizaciji pedijatrije, lekarima opšte medicine, studentima medicine, medicinskim sestrama i nutricionistima.

Dobrivoje Filipović

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Dobrivoje Filipović
ISBN 9786455132722
EAN 6455132726
Godina izdanja 2000
Izdavač IP Nauka
Broj stranica 314
Format i dimenzije 165 x 236mm, mek povez