Rang i Dale: Farmakologija, 8. izdanje

Rang i Dale: Farmakologija, 8. izdanje

H. P. Rang

J. M. Ritter

R. J. Flower

G. Henderson

ISBN 9788674785010
Godina Izdanja 2019
Izdavač Data Status dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 4.680,00 din. 5.200,00 din. ušteda: 520,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

 

 

Već 25 godina udžbenik Rang i Dale: Farmakologija predstavlja bazu najbitnijih osnovnih i stručnih informacija za studente i zdravstvene radnike širom sveta. Autori H. P. Rang, J. M. Riter, R. J. Flauer i G. Henderson, potrudili su se da i osmo izdanje ovog sveobuhvatnog teksta, koji se lako čita, nastavi tradiciju izvrsnosti tako što pruža nove sadržaje u vezi sa lekovima koji utiču na kožu.

Ukupna organizacija knjige je zadržana i odražava uverenje autora da delovanje leka treba shvatiti ne samo kao puki opis efekata pojedinačnih lekova i njihove primene već kao hemijsku intervenciju koja ometa mrežu hemijske i ćelijske signalizacije, koja je u funkciji svakog živog organizma. Sva poglavlja su ažurirana, detaljnije su obrađene teme vezane za receptore o pristrasnom agonizmu, alosteričnoj modulaciji i desenzibilizaciji, uveden je dodatni materijal o lekovima za poboljšanje kognicije i dodato je novo poglavlje o farmakologiji kože.

 

Udžbenik obezbeđuje dobru osnovu ne samo budućim lekarima već i naučnicima koji će steći nova saznanja o delovanju lekova.

 

• Ponađite sve bitne informacije u vezi sa farmakologijom na jednom mestu!

• Napredujte u sticanju znanja iz svih oblasti farmakologije, počevši od molekularnog razumevanja receptora i dejstva lekova, do kliničkih testiranja određenih vrsta lekova.

• Brzo pronađite sve bitne informacije pomoću specifičnog dizajna stranica koji omogućava lako snalaženje kroz sadržaj.

• Uspešno savladajte kompleksne termine i koncepte uz Ključne informacije, Kliničku upotrebu i ilustracije u punom koloru.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor H. P. Rang, J. M. Ritter, R. J. Flower, G. Henderson
ISBN 9788674785010
EAN 8674785018
Godina izdanja 2019
Izdavač Data Status
Broj stranica 776
Format i dimenzije 216 x 280mm, tvrd povez