Plućne bolesti

Plućne bolesti

Urednik

Srboljub Sekulić

ISBN 9786455061739
Godina Izdanja 2000
Izdavač ELIT MEDICA dostupno odmah
-10%
Cena sa PDV-om: 2.475,00 din. 2.750,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

U pisanju knjige "Plućne bolesti" učestvovalo je 50 autora, vrhunskih stručnjaka iz pojedinih oblasti pulmologije, koji učestvuju u izvođenju raznih vidova nastave na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Poglavlja su grupisana logičkim redom, počevši od strukture i funkcije disajnog sistema, kliničke fiziologije pluća i disajnih puteva, dijagnostičkih metoda u pulmologiji kako uobičajenih, tako i najsloženijih i najsavremenijih. Zatim slede poglavlja o pojedinim grupama plućnih bolesti. Koncepcija knjige je usklađena sa programom raznih vidova poslediplomske nastave koja se izvodi na Medicinskom fakultetu u Beogradu.

Svaku glavu napisao je predavač iz odgovarajuće oblasti tako da knjiga predstavlja sintezu klasičnih i najnovijih saznanja o određenoj temi. Pri tome je naročito obraćena pažnja na nova otkrića o patogenezi bolesti, kao i najnovije svetski prihvaćene preporuke koje su sačinile pojedine međunarodne radne grupe za dijagnostiku, terapiju i prevenciju pojedinih bolesti, a koje su prihvaćene i primenjuju se i u našoj zemlji.

Knjiga "Plućne bolesti", delo Katedre za pulmologiju Medicinskog fakulteta u Beogradu, namenjena je lekarima više specijalnosti, a naročito lekarima na specijalizaciji iz pneumoftiziologije, interne medicine, opšte medicine, uže specijalizacije pulmologije i magistrantima iz pulmologije kao i svim lekarima koji rade sa bolesnicima od plućnih bolesti. U ovoj knjizi oni mogu naći na jednom mestu pregledne opise za mnoge probleme sa kojima se sreću u pulmologiji. Ovaj udžbenik mogu da koriste i studenti koji žele da prošire svoja znanja iz oblasti pulmologije.

Urednik

Prof. dr Srboljub Sekulić

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Urednik, Srboljub Sekulić
ISBN 9786455061739
EAN 645506173X
Godina izdanja 2000
Izdavač ELIT MEDICA
Broj stranica 747
Format i dimenzije 176 x 241mm, tvrd povez