Fiziologija sporta - sa osnovama biohemije i anatomije sa praktikumom

Fiziologija sporta - sa osnovama biohemije i anatomije sa praktikumom

Dušan Lekić

ISBN T9786455037344
Godina Izdanja 2001
Izdavač Naša knjiga trenutno nema na zalihi / rok isporuke 30-60 dana
Cena na sajtu sa PDV-om: 825,00 din.
Obavesti me kada ovaj proizvod postane dostupan.
Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Iz predgovora:

Ova knjiga namenjena je prvenstveno studentima Sportske akademije koji stiču zvanje višeg trenera, ali i svim ostalim stručnjacima iz oblasti sporta. U njoj su, pored osnovnih znanja iz sportske fiziologije, izložene i osnove sportske biohemije. U pretposlednjem poglavlju date su i osnove topografske anatomije čoveka, bitne za sportsku aktivnost. Poslednje poglavlje čini praktikum u kome su prikazani osnovni funkcionalni testovi koji se danas primenjuju u sportu.

Imajući u vidu složene promene koje se dešavaju u organizmu tokom maksimalnih fizičkih naprezanja, preporučuje se studentima da, pre korišćenja ovog udžbenika, prelistaju udžbenik normalne fiziologije čoveka. Određeno predznanje neophodno je da bi se razumela ovako složena i katkad nedovoljno istražena problematika, kao što je funkcionisanje organizma tokom sportske aktivnosti.

Ovaj udžbenik nije plod samo moga dugogodišnjeg rada kao sportskog lekara, profesora patološke fiziologije i neurologa, već i ličnog iskustva u oblasti trenažnog procesa koji je proizveo mnoge prvake i rekordere. Otud ova knjiga sadrži obilje praktičnih saveta koji su podržani fiziološkim tumačenjima.

Dušan M. Lekić

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Dušan Lekić
ISBN T9786455037344
EAN 6455037340
Godina izdanja 2001
Izdavač Naša knjiga
Broj stranica 214
Format i dimenzije 170 x 240mm, mek povez