Osnovi restaurativne stomatologije, 2. izdanje

Osnovi restaurativne stomatologije, 2. izdanje

Slavoljub Živković

ISBN 9788674785997
Godina Izdanja 2019
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.800,00 din. 3.500,00 din. ušteda: 700,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Osnovni cilj ovog udžbenika je da restaurativnu terapiju prikaže u svetlu aktuelnih naučnih saznanja brojnih istraživača, ali i na osnovu sopstvenih ličnih kliničkih i istraživačkih iskustava autora ove knjige. Drugi, ne manje važan zadatak ovog udžbenika, jeste da spoji znanje i iskustvo stečeno kroz osnovne naučne komponente tradicionalnog nastavnog plana sa aktuelnim kliničkim pristupom. Time će se efekat restaurativne terapije najefikasnije približiti pacijentima, a studentima olakšati razumevanje brojnih i kompleksnih faza restaurativnog postupka i pojačati njihovo interesovanje za ovaj vid terapije obolelih zuba. Osim toga, ova knjiga je pokušaj da se razreše brojne kontroverze i stavovi vezani za restaurativnu proceduru, ali i da se razjasne eventualne dileme i formiraju vlastiti stavovi o ovoj vrlo značajnoj problematici.

U novim poglavljima dopunjenog i proširenog izdanja detaljnije je predstavljena terapija dubokog karijesa, materijala koji se koriste u terapiji ovog oboljenja, kao i traumatska oštećenja krunice zuba. Pojačan interes za estetsku restaurativnu stomatologiju uticao je da se u sadržaj knjige uključi i predstavi značaj svetlosne polimerizacije kompozitnih materijala, kao i vrlo aktuelne tehnike izbeljivanja zuba.

Koncept knjige je potpuno prilagođen studentskom programu osnovnih studija na Stomatološkom fakultetu u Beogradu, a sadržaj odgovara pretkliničkom i kliničkom delu nastavnog plana vezanog za ovaj vid terapije.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Slavoljub Živković
ISBN 9788674785997
EAN 8674785999
Godina izdanja 2019
Izdavač Data Status
Broj stranica 356
Format i dimenzije 175 x 245mm, tvrd povez