Psihodinamika poslovnih odnosa - osnove psihodinamskog coachinga za poslovne ljude

Psihodinamika poslovnih odnosa - osnove psihodinamskog coachinga za poslovne ljude

Darko Marčinko

ISBN 9789531769082
Godina Izdanja 2019
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.719,50 din. 1.810,00 din. ušteda: 90,50 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Sigmund Freud, utemeljitelj psihoanalize, koristio se terminom dinamika, ili psihodinamika, da bi opisao psihičku dinamiku na razini čovjekova mentalnog funkcioniranja, s posebnim naglaskom na nesvjesnim procesima. Freud je davno identificirao ljubav i rad kao dva ključna čimbenika čovjekova zadovoljstva, a navedeno podržavaju i recentne psihološke teorije.

Da bismo bolje razumjeli dinamiku i funkcioniranje u kompanijama, psihodinamika i psihodinamski coaching (treniranje, podučavanje) daju nam znanstveno utemeljena objašnjenja. Pronalazeći smisao čovjekovih najdubljih želja i fantazija i pokazujući kako to utječe na njegovo ponašanje u poslovnome svijetu, psihodinamika na praktičan način otkriva kako organizacije zaista funkcioniraju. Kompanije čine ljudi, kompanijama upravljaju ljudi, sa svim svojim obrascima ponašanja, emocijama, slabostima i jakostima. Rast koji se događa u kompaniji nije samo ekonomski i on nije moguć na dugoročno održiv način ako ne znači i rast ljudi koji ga proizvode. Osim toga, pa i prije svega, nagrađujuće je i mnogo ugodnije raditi u okruženju zadovoljnih ljudi, a takvo ozračje upravo oslobađa kreativnu energiju koja proizvodi novi rast, odnosno ono što se često bez osobita razumijevanja za sadržaj naziva dodanom vrijednošću. Posao i profit imaju duboku ljudsku svrhu, koja može početi zadovoljavanjem osnovnih egzistencijalnih potreba, a završiti osjećajem svrhovitosti i šireg životnog zadovoljstva.

Ova knjiga odlično je štivo koje pruža sveobuhvatan set informacija potrebnih za temeljno razumijevanje ponašanja i odnosa. S mnoštvom konkretnih primjera je koristan priručnik koji ne treba zamijeniti za preporuke u ponašanju, nego kao pomoć u njegovom razumijevanju.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Darko Marčinko
ISBN 9789531769082
EAN 9531769087
Godina izdanja 2019
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 88
Format i dimenzije 170 x 240mm, mek povez