Tretman PTSP-A u predškolske djece – Vodič za kliničare

Tretman PTSP-A u predškolske djece – Vodič za kliničare

Michael S. Scheeringa

ISBN 9789531918671
Godina Izdanja 2018
Izdavač NAKLADA SLAP dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 4.114,00 din. Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Procjena i tretman posttraumatskog stresnog poremećaja (PTSP) u vrlo mlade djece zahtijeva poseban pristup s obzirom na razvojne razlike u kognitivnim, jezičnim, emocionalnim i ponašajnim kapacitetima. Tretman takve djece mora biti prilagođen na način da oni i njihovi skrbnici mogu naučiti nove načine procesiranja i nošenja sa simptomima.

Ovaj priručnik daje i detaljne upute kako provoditi ovakav oblik KBT-a s mlađom djecom. Tehnike su uobičajene i potpuno jasne. Međutim, kliničke vještine potrebne za njihovu implementaciju su često vrlo zahtjevne, stoga je ideja vodilja ovog priručnika prikazati jasne i specifične upute korak po korak. Na taj način se postižu najbolji rezultati.

I na kraju, mišljenja sam da ono što sprječava mnoge terapeute da primijene na dokazima temeljen strukturiran protokol, kao što je KBT, često je njihova pretjerana samokritičnost i nesklonost upuštanja u nešto u što nisu sigurni, i ne vjeruju da će biti uspješni. Umjesto da očekuju savršenstvo u Priručniku, predlažem terapeutima da se što više oslone na sebe. Kada postane vidljivo da dijete napreduje, bude lakše.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Michael S. Scheeringa
ISBN 9789531918671
EAN 9531918678
Godina izdanja 2018
Izdavač NAKLADA SLAP
Broj stranica 232
Format i dimenzije 200 x 280mm, mek povez