Vojvoda Radomir Putnik (1), Edicija SRPSKE VOJVODE

Vojvoda Radomir Putnik (1), Edicija SRPSKE VOJVODE

Savo Skoko

ISBN 9788651513896
Godina Izdanja 2018
Izdavač Prometej d.o.o. Novi Sad dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.000,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

U srpskom narodu velike vojskovođe imale su uvek istaknuto mesto, a srpske vojvode su svojim delima i požrtvovanošću zadužili Srbiju i ušli u svetsku istoriju jer se na mnogim vojnim školama izučavaju njihova strategija i vojna taktika.

 

Vojvoda Putnik spada u red najvećih i najmarkatnijih ličnosti u srpskoj ratnoj prošlosti, ličnosti koje su neizbrisivo utkale sebe u nacionalnooslobodilačka stremljenja svoga naroda. Pedeset šest godina je nosio oficirski mundir u najburnijem periodu srpske nacionalne istorije, periodu u kome je zemlja pokidala okove vekovnog ropstva i napravila krupan korak na putu od zaostale seljačke zemlje do moderne države evropskog tipa.

Udeo vojvode Putnika je u tome nemerljiv, i to ne samo u šest ratova, od kojih su tri vođena pod njegovim neposrednim rukovodstvom, već i prethodno u miru kad je strpljivo i znalački stvarao vojsku koja će do nogu potući moderno opremljene armije osmanske i habsburške carevine, uspešno okončati stoletnu borbu srpskog naroda za svoje nacionalno oslobođenje i utrti put stvaranju zajedničke države svih jugoslovenskih naroda.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Savo Skoko
ISBN 9788651513896
EAN 8651513895
Godina izdanja 2018
Izdavač Prometej d.o.o. Novi Sad
Broj stranica 352
Format i dimenzije 160 x 240 mm, tvrd povez, ćirilica