Materijali u restaurativnoj stomatologiji - praktikum

Materijali u restaurativnoj stomatologiji - praktikum

Slavoljub Živković

ISBN 9788674785294
Godina Izdanja 2018
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.112,00 din. 1.390,00 din. ušteda: 278,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Poznavanje materijala koji se koriste u restaurativnoj stomatologiji jeste jedan od najvažnijih faktora za uspeh restaurativne procedure. Činjenica da se u ovom segmentu terapije obolelih zuba koriste različite vrste materijala, čini ovaj problem još složenijim. Zato je i cilj ove knjige da se jasno predstave osnovne kliničke karakteristike materijala, način njihove pripreme, odnosno postupak aplikacije u pripremljene kavitete, kako bi se studentima olakšalo razumevanje značaja ovih materijala u kliničkim uslovima.

Primena i aplikacija različitih materijala prikazane su u svetlu aktuelnih naučnih saznanja, ali i bogatog kliničkog iskustva autora pojedinih poglavlja. Ovladavanje manuelnim veštinama tokom pripreme i manipulacije različitim vrstama materijala, može studentima takođe značajno pomoći da razumeju i brže i efikasnije razviju bazične veštine neophodne za realizaciju dobre kliničke prakse u kliničkom radu za koji se pripremaju.

Knjiga je bogato ilustrovana brojnim slikama i šematskim prikazima, kako bi se student početnik usmerio ka pravilnoj pripremi i aplikaciji materijala odgovarajućim instrumentima i u adekvatnim indikacijama. Pored detaljnih informacija o osnovnim karakteristikama materijala, knjiga ukazuje i na značaj neželjenih efekata materijala koji se koriste u restaurativnoj proceduri i apostrofira značaj upravljanja medicinskim otpadom.

Koncepcija knjige je potpuno sinhronizovana sa planom i programom pretkliničkih vežbi, što uz celovit i jasan didaktički pristup olakšava studentima da na početku karijere razumeju osnovne specifičnosti i razjasne eventualne nedoumice vezane za primenu različitih vrsta materijala koji se koriste u restaurativnoj proceduri.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Slavoljub Živković
ISBN 9788674785294
EAN 8674785298
Godina izdanja 2018
Izdavač Data Status
Broj stranica 119
Format i dimenzije 205 x 290mm, mek povez