Osnove treninga snage i kondicionog treninga

Osnove treninga snage i kondicionog treninga

G. Gregory Haff

N. Travis Triplett

ISBN 9788674784921
Godina Izdanja 2018
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.998,40 din. 4.998,00 din. ušteda: 999,60 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prelistajte knjigu

Poslednje, četvrto izdanje knjige Osnove treninga snage i kondicionog treninga napisali su vrhunski stručnjaci nacionalne Asocijacije za trening snage i kondicioni trening SAD (engl. National Strength and Conditioning Association, NSCA), kao sveobuhvatni udžbenik namenjen kondicionim trenerima, studentima sporta i fizičkog vaspitanja, i svim drugim stručnjacima iz oblasti fizičke pripreme. Ova knjiga sadrži aktuelne informacije koje se tiču organizacionih i infrastrukturalnih aspekata treninga, testiranja i merenja fizičkih sposobnosti, tehnike izvođenja različitih tipova treninga, fizioloških adaptacija koje nastaju tokom treninga, dizajniranja programa kondicionog treninga, strukturalnih i funkcionalnih osobenosti telesnih sistema.

Obim i sadržaj novog izdanja su unapređeni da bi se prenela znanja, veštine i sposobnosti koje su potrebne stručnjaku za oblast fizičke pripreme, u skladu sa najnovijim zahtevima sertifikacije za trenera specijalistu za kondicioni trening, što ovu knjigu čini ključnim materijalom za pripremu ispita. Četvrto izdanje sadrži sledeća poboljšanja: 

Ø  Internet stranicu koja sadržion-line klipove 21 vežbe snage. 

Ø  Ažurirane naučne informacije o pretreniranosti, ishrani namenjenoj unapređenju zdravlja i sportskih performansi, periodizaciji treninga, kao i o bioenergetskim aspektima visoko intenzivnog intervalnog treninga. 

Ø  Novo poglavlje u kojem su prikazane tehnike vežbanja korišćenjem alternativnih načina izvođenja i novih rekvizita. 

Ø  Unapređene informacije o treningu agilnosti. 

Ø  Deset najnovijih testova za procenu različitih elemenata fizičke forme, uključujući maksimalnu snagu, eksplozivnost i aerobni kapacitet. 

Ø  Nove i unapređene vežbe fleksibilnosti, vežbe sa opterećenjem, pliometrijske vežbe i vežbe brzine i agilnosti.

Prošireni dodatni materijali za nastavnike sadrže video-klipove, novi paket sa test pitanjima za studente, vodič za nastavu, kao i paket sa prezentacijama zajedno sa svim ilustracijama iz knjige. Ovi materijali dostupni su nastavnicima i instruktorima na zahtev putem imejla sport@datastatus.rs

O NSCA

Nacionalna Asocijacija za trening snage i kondicioni trening SAD (NSCA), vodeća je svetska stručna organizacija koja se bavi kondicionim treningom u sportu. Zahvaljujući sopstvenim resursima i ekspertizi najrelevantnijih stručnjaka iz oblasti treninga snage i kondicionog treninga, sportske nauke, istraživanja sportskih postignuća, edukacije i sportske medicine, NSCA se smatra najreferentnijim svetskim izvorom znanja i trenažnih praksi za sportiste i trenere. NSCA obezbeđuje ključnu vezu između naučne laboratorije i sportskog terena.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Unesite jedinstveni kod za dodatni materijal
Autor G. Gregory Haff, N. Travis Triplett
ISBN 9788674784921
EAN 8674784925
Godina izdanja 2018
Izdavač Data Status
Broj stranica 759
Format i dimenzije 205 x 290 mm, tvrd povez