Sportska kardiologija - Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti

Sportska kardiologija - Kardiologija sporta, tjelesne i radne aktivnosti

Zdravko Babić

Hrvoje Pintarić

Marjeta Mišigoj-Duraković

Davor Miličić i suradnici

ISBN 9789531768122
Godina Izdanja 2018
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 5.159,45 din. 5.431,00 din. ušteda: 271,55 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Udžbenik ima multidisciplinarni pristup kardiologiji sporta, tjelesne  i radne aktivnosti u kojem se pregledno i detaljno obrađuje fiziologija vježbanja i tjelesne aktivnosti, te patofiziologija, etiologija i dijagnostika kliničkih entiteta iz kardiologije sporta. Sveobuhvatno su prikazani koristi i rizici vježbanja i tjelesne aktivnosti uopće, procjena funkcionalnog statusa i građe u svrhu utvrđivanja radne i sportske aktivnosti. Temeljito su opisane specifičnosti i važnost kardiološkog pregleda u sportskoj kardiologiji, postupci funkcionalne dijagnostike i procjene kardiovaskularnog rizika u sportaša, što je od velike važnosti za svakodnevni rad svih stručnjaka koji rade sa sportašima i rekreativcima.

 

U udžbeniku su opisani razni aspekti rekreativne tjelesne aktivnosti kako u zdravih sportaša rekreativaca, tako i onih s kardiovaskularnim bolestima ili rizičnim čimbenicima za njihov nastanak. Obrađena je radna sposobnost i rehabilitacija kardiovaskularnih bolesnika s aritmijama i zatajivanjem srca, koronarnom bolešću i nakon kardioloških zahvata. 

 

Udžbenik je namijenjen studentima dodiplomskog i doktorskog studija kineziološkog fakulteta, studentima dodiplomskog studija i poslijediplomskih studija medicinskog fakulteta, kao i svima ostalima koji sudjeluju u trenažnom procesu, natjecanju i zdravstvenoj zaštiti sportaša i rekreativaca.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Zdravko Babić, Hrvoje Pintarić, Marjeta Mišigoj-Duraković, Davor Miličić i suradnici
ISBN 9789531768122
EAN 9531768129
Godina izdanja 2018
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 416
Format i dimenzije 170 x 240mm, tvrd povez