Harisonovi principi interne medicine, 19. izdanje I-II tom

Harisonovi principi interne medicine, 19. izdanje I-II tom

Kasper

Fauci

ISBN 9788674784068
Godina Izdanja 2021
Izdavač Data Status dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 24.000,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Prelistajte knjigu

HARISONOVI PRINCIPI INTERNE MEDICINE 19. izdanje - I i II tom

PRELISTAJTE KNJIGU

 

Od objavljivanja prvog izdanja pre 65 godina, skoro svaka oblast medicine i medicinskog obrazovanja doživela je ogroman razvoj, a nastalo je i mnogo novih oblasti. Iako se pridržava osnovnih načela koja je postavio Harison, ovo izdanje je u velikoj meri modifikovano da bi moglo da zadovolji različite potrebe čitalaca ove knjige i raznovrsne metode koje se sada koriste za organizovanje i primenu informacija.

 

Novo izdanje predstavlja potpuno ažurirane klasične patofizološke osnove kliničke medicine i detaljne inovativne metode i oruđa koja su sada dostupna za procenu simptoma i efikasno vođenje bolesti u savremenom okruženju za negu pacijenata. Tekst je dopunjen relevantnim novim fotografijama, radiografijama, ilustracijama, atlasima, algoritmima, tabelama i praktičnim pokaznim video-zapisima. Sa željom da postignemo što praktičniji format ovog izdanja, korišćen je novi sistem upućivanja na reference. 

 

Devetnaesto izdanje je osmišljeno tako da bude pristupačno i fleksibilno. Knjiga je štampana u dva toma. Prvi tom se fokusira na osnove medicine i na razumevanje i procenu glavnih manifestacija bolesti. U drugom tomu, fokus je na specifičnim bolestima, po sistemima. Ovakva funkcionalna podela je korisna za studente koji savlađuju osnove kliničke medicine, i lekare koji su zainteresovani za viši nivo razumevanja mehanizama specifičnih bolesti i nege pacijenata u tim bolestima.

 

Ovakvo medicinsko štivo predstavlja i svojevrsnu odbranu od normativnog načina razmišljanja, ostvarenu kroz izgradnju i negovanje logičkog mišljenja. Ono je preduslov za pravilnu upotrebu medicinskog znanja i razložno donošenje važnih kliničkih odluka u svakodnevnom radu lekara. Pri tome, kliničke preporuke koje daju mogućnost brze primene novina u kliničkoj praksi, imaju smisao samo kao nadgradnja i one nikada ne bi trebalo da zamene potrebu za poznavanjem osnova medicinske nauke. Ova knjiga je namenjena svim radoznalim studentima medicine, svim lekarima bez obzira na specijalnost ili supspecijalnost, a pre svih, onima koji imaju nameru da postanu ozbiljni specijalisti interne medicine.

Predgovor srpskom izdanju - Svetozar S. Damjanović, profesor interne medicine

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Kasper, Fauci
ISBN 9788674784068
EAN 8674784062
Godina izdanja 2021
Izdavač Data Status
Broj stranica 0
Format i dimenzije