Zubni karijes-bolest i kliničko liječenje, prevod 2. izdanja

Zubni karijes-bolest i kliničko liječenje, prevod 2. izdanja

Ole Fejerskov

Edwina Kidd

ISBN K9789531915557
Godina Izdanja 2011
Izdavač NAKLADA SLAP dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 18.700,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Zubni karijes sadrži mnoštvo materijala o bolesti u svim njenim različitostima, od nicanja prvih zuba to prevladavajućih oblika bolesti kod starijih pacijenata. Istaknuta je ključna uloga kontrole karijesa u očuvanju dentalnog zdravlja.

Knjiga je podeljena na sedam delova, a kao logičan početak prikazane su kliničke manifestacije dentalnog karijesa. Dalje obrađuje kliničku epidemiologiju karijesa, dentalni karijes u biološkom kontekstu, nehiruršku terapiju, hirurške intervencije, kontrolu i predviđanje karijesa i stomatologiju u 21. veku. Obuhvaćeno je i područje javnog zdravstva, prikazana praktičnost primene naučnih saznanja u zdravstvu, uključujući društva s niskim, srednjim i visokim prihodima. Moderni pojmovi o dentalnom karijesu mogu uticati na organizaciju i strukturu stomatološke prakse u budućnosti. Svaki stomatolog koji želi pružiti dentalnu zaštitu baziranu na dokazima i uticati na razvoj moderne stomatologije trebao bi pročitati ovu knjigu.

Zubni karijes je kompilacija doprinosa brojnih naučnika i kliničkih stručnjaka, pod vodstvom uredničkog odbora, koji su razvili sržne pojmove ove knjige metodologijom kliničkih istraživanja, epidemiologijom, kliničkom karijesologijom i mikrobiologijom.

Čitalac u rukama drži vodič kroz dentalni karijes koji sadrži uravnoteženu raspravu o karijesologiji kao nauci i njenom mestu u modernoj stomatologiji.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Ole Fejerskov, Edwina Kidd
ISBN K9789531915557
EAN
Godina izdanja 2011
Izdavač NAKLADA SLAP
Broj stranica 640
Format i dimenzije 215 x 285mm, tvrd povez