Dermatovenerologija, udžbenik i atlas

Dermatovenerologija, udžbenik i atlas

Mirna Šitum i suradnici

ISBN 9789531768221
Godina Izdanja 2018
Izdavač Medicinska naklada dostupno odmah
-5%
Cena na sajtu sa PDV-om: 7.223,80 din. 7.604,00 din. ušteda: 380,20 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Ovaj sveučilišni udžbenik-atlas primjerenoga je opsega i suvremenoga pristupa dijagnostici i terapiji u dermatovenerologiji, s posebnim osvrtom na bolesti kože s promjenama na oralnoj sluznici, patološkim stanjima u dentalnoj medicini, koja mogu imati posljedice na zdravlje kože te oralno-dermatoloških sindroma, koji su ekskluzivan dio ovog udžbenika. Ovaj udžbenik je ujedno i atlas jer je bogato opremljen originalnim crtežima i jedinstvenom fotodokumentacijom, desetljećima marljivo prikupljanom, koja prožima tekstove i koja će olakšati učenje dermatovenerologije kao diferencijalnodijagnostički iznimno zahtjevne grane medicine. 

U udžbeniku se uči i njeguje cjelovit, holistički pristup bolesniku u svim njegovim tjelesnim i psihološkim, odnosno psihodermatološkim dimenzijama. 

Potpuno razgraničenje što je od znanja iz dermatovenerologije potrebno budućim liječnicima, a što liječnicima dentalne medicine, nije moguće i nije potrebno jer je područje na kojem se dentalna medicina i dermatovenerologija križaju značajno, pa je pisanje o obje grane medicine u istoj knjizi smjelo i lako. 

Knjiga je odraz prikupljenih znanja iz najaktualnijih izvora svjetske literature, ona je i odraz znanja pojedinačnih autora poglavlja proizašlih iz bogatog iskustva u radu sa studentima i pacijentima, ali i njihova naukovanja na temeljima duge tradicije dermatovenerološke zagrebačke škole koja vuče duboke korijene u velikoj srednjoeuropskoj dermatološkoj tradiciji.

Premda ovaj udžbenik-atlas obrađuje glavninu entiteta koji se nalaze u svim poznatim dermatološkim udžbenicima, urednica si je uzela slobodu čitateljima ponuditi nešto drukčiji sadržajni koncept koji je proizašao iz njezinog zrelog osobnog promišljanja struke.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Mirna Šitum i suradnici
ISBN 9789531768221
EAN 9531768226
Godina izdanja 2018
Izdavač Medicinska naklada
Broj stranica 472
Format i dimenzije 210 x 270mm, tvrd povez