Veličanstveni izvor

Veličanstveni izvor

Ajn Rend

ISBN 9788689237238
Godina Izdanja
Izdavač Albion Books dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 2.392,00 din. 2.990,00 din. ušteda: 598,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Veličanstveni izvor“ je roman u kome Ajn Rend, kroz priču o mladom arhitekti Hauardu Rorku, predstavlja portret idealnog čoveka, onakvog „kakav bi mogao i morao biti“. Rork je junak, individualac, koji odbija kompromise, jer smatra da svaka zgrada, kao i svaki čovek, ima integritet, ili bi bar tako trebalo da bude.
Ovo delo su odbili brojni izdavači, da bi godinu dana nakon što je roman objavljen 1943, uprkos tome što u njegovu reklamu nije uložen ni cent, postao najprodavanija knjiga u Americi, i to zahvaljujući samo usmenom predanju. Do sada je, širom sveta, prodata u preko 40 miliona primeraka.


Veruje se da je ovo delo značajno uticalo na formiranje američkih društvenih i porodičnih vrednosti, posebno vere u individuu i njene sposobnosti. O uticaju i važnosti „Veličanstvenog izvora“ govori i činjenica da se reference na roman nalaze u velikom broju dela popularne kulture, od „Simpsonovih“ i „Frejzera“ do filmova Vudija Alena i „Prljavog plesa“.


Književna kritika Njujork Tajmsa, Ajn Rend je nazvala piscem „velike snage, istančanog uma i sposobnosti da stvara briljantna, predivna i otrežnjujuća dela“.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Ajn Rend
ISBN 9788689237238
EAN 8689237232
Godina izdanja
Izdavač Albion Books
Broj stranica 0
Format i dimenzije