Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa

Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa

Marin Vodanović

ISBN 9789531917933
Godina Izdanja 2015
Izdavač NAKLADA SLAP dostupno odmah
Cena sa PDV-om: 8.228,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad kod stomatologa tema su o kojoj su objavljeni brojni stručni i naučni članci i svega nekoliko relevantnih naslova koji se u većoj ili manjoj meri bave ovom tematikom, ali u većini slučajeva radi se o stranim knjigama koje se bave medicinom rada i profesionalnim bolestima uopšteno, a profesionalne bolesti u stomatologiji su usputno obrađene. Stoga se slobodno može reći da je univerzitetski udžbenik "Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa" jedinstvena knjiga ne samo u Hrvatskoj nego i puno šire.

Knjiga je plod saradnje 18 stomatologa i 30 lekara brojnih specijalnosti sa univerziteta u Zagrebu, Rijeci, Splitu i Sarajevu, koji su ovu specifičnu temu sagledali iz različitih perspektiva. Stomatolozi su pisali o svom kliničkom radu s pacijentima kao i o zdravstvenim izazovima s kojima se pri tome susreću. Lekari su, skladno svom specijalističkom području, između ostaloga pružili uvid u etiopatogenezu, kliničku sliku i simptome, te mogućnosti lečenja i prevencije pojedinih bolesti i poremećaja koji pogađaju stomatologe. 

Knjiga "Profesionalne bolesti i bolesti vezane uz rad stomatologa" namenjena je prvenstveno studentima stomatologije, stomatolozima, ali i lekarima. Studentima koji se nalaze na počecima svoje buduće profesionalne karijere knjiga će pomoći da steknu uvid u to koje zdravstvene rizike sa sobom nosi profesija koju su odabrali i kako se na odgovarajući način od njih zaštititi. 

(iz Predgovora)

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
Autor Marin Vodanović
ISBN 9789531917933
EAN 9531917930
Godina izdanja 2015
Izdavač NAKLADA SLAP
Broj stranica 400
Format i dimenzije 210 x 285mm, tvrd povez