Anatomija & sportska masaža

Anatomija & sportska masaža

Josep Marmol Esparcia

Artur Jacomet Carrasco

ISBN 9788674784815
Godina Izdanja 2018
Izdavač Data Status dostupno odmah
-20%
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.832,00 din. 2.290,00 din. ušteda: 458,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Jedinstveni priručnik sa detaljno opisanim i ilustrovanim primerima sportske masaže i video-instrukcijama najvažnijih tehnika manuelne masaže!

 

Sportska masaža je metod manuelne terapije koji integriše programe održavanja i poboljšanja zdravlja sportista. Sastoji se iz niza zahvata na angažovanim mišićima i sprovodi se pre, za vreme i nakon sportskog takmičenja ili treninga. Njeni glavni ciljevi su da:

  • optimizuje mišićni učinak,

  • smanji zastoje u krvotoku,

  • smanji vreme neophodno za fizički oporavak i

  • spreči povrede zglobova i tkiva, ili ubrza vreme oporavka.

Knjiga Anatomija i sportska masaža je praktičan vodič namenjen učenicima i studentima stručnih škola i fakulteta, maserima i fizioterapeutima, sportskim lekarima i fizijatrima, kao i drugim stručnjacima u oblasti sporta. Napisali su je aktivni masažni terapeuti sa bogatim iskustvom u podučavanju i sportskoj masaži u profesionalnim sportskim timovima. Knjiga je u celini ilustrovana fotografijama u boji koje razjašnjavaju obilje korak-po-korak smernica. Sadrži i anatomske dijagrame i grafikone, uključujući pristup i objašnjenje masaže dubokih tkiva, sledeći paradigmu kinetičkih lanaca. Pored toga, nudi originalni „zdravstveni upitnik“ koji olakšava prikupljanje podataka o sportisti, dijagnozu i sledstveno praćenje. Tekst knjige dopunjava 18 video demonstracija najvažnijih tehnika manuelne masaže u izvođenju specijalista.

 

Bez obzira na sport kojim se bavite i intenzitet aktivnosti, sportska masaža će vam omogućiti da optimizujete fizičku formu i rezultate, uz neophodnu sigurnost od povreda i viši nivo samopouzdanja.

 

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Josep Marmol Esparcia, Artur Jacomet Carrasco
ISBN 9788674784815
EAN 9788674784815
Godina izdanja 2018
Izdavač Data Status
Broj stranica 160
Format i dimenzije 210 x 275 mm, mek povez