Kliničke urgencije - priručnik

Kliničke urgencije - priručnik

Marsel Frimel

ISBN 9788662631848
Godina Izdanja 2017
Izdavač Akademska knjiga dostupno odmah
Cena na sajtu sa PDV-om: 1.650,00 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

Treće izdanje knjige „Kliničke urgencije“ autora dr Marsela Frimela je nastavak uspešnog niza, koji se nadovezuje na prva dva izdanja iz 2013. I 2015. godine.

Savremena medicinska literatura u oblasti urgentne medicine je uvek dobrodošla. Na tržištu znanja, dobra klinički orijentisana literatura, napisana od strane lekara praktičara, na temu urgentne medicine je posebno cenjena. Kod velikog broja medicinskih radnika, javlja se svakodnevna potreba brzog povraćaja ranije nagomilanog stručnog znanja, koje je neophodno pravovremeno i ispravno primetiti. Zapravo pravovremenost i ispravnost činjenja predstavlja postulat medicinske urgencije.

Priručnik dr Marsela Frimela zadovoljava upravo te zahteve. Lekari u domovima zdravlja, regionalnim bolničkim centrima, bolnicama tercijarnog ranga, a pogotovo oni koji su angažovani u službama hitne medicinske pomoći su svakodnevno u situacijama, u kojima odluke trebaju da donesu u kratkom vremenskom roku i ispravno.

Priručnici tipa „Kliničke urgencije“ mogu pomoći na više načina. Na prvom mestu, to je izvanredan repetitorijum, koji će omogućiti pravovremenost u hitnoj situaciji. Lekari se na brz i praktičan način mogu, za veoma kratko vreme, podsetiti svih klinički relevantnih medicinskih urgencija, sa kojima se susreću u praksi, ali istovremeno i dopuniti eventualne praznine u znanjima, koje ranije nisu bile usvojene. Drugo, ispravnost postupanja se bazira na tome da se, kao i u ostalim medicinskim disciplinama delovanje u medicinskim urgencijama mora se oslanjati na medicini zasnovanoj na činjenicama. Autor pruža i u tom segmentu važne informacije korisniku. Krozu jednostavne algoritme dijagnostičkog i terapijskog protokola lekarima je omogućeno da korisnicima svoej usluge pruže optimum u donošenju odluke, tj. Dobre kliničke prakse zasnovane na činjeničnoj medicini.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
Autor Marsel Frimel
ISBN 9788662631848
EAN 8662631843
Godina izdanja 2017
Izdavač Akademska knjiga
Broj stranica 215
Format i dimenzije 120 x 185mm, mek povez