UPRAVLJANJE MARKETINGOM

UPRAVLJANJE MARKETINGOM

P. Kotler

K. L. Keller

M. Martinović

ISBN T9789532461732
Godina Izdanja 2014
Izdavač Mate dostupno odmah
-10%
Cena na sajtu sa PDV-om: 3.509,10 din. 3.899,00 din. ušteda: 389,90 din.
Dodaj u korpu Dodaj u listu želja
Dostupno u prodajnom objektu

14. IZDANJE VODEĆE KNJIGE IZ MARKETINGA PRVI PUT SA PRIMERIMA IZ REGIONA!
 

Novo, 14. izdanje udžbenika Upravljanje marketingom pokriva sve nezaobilazne teme iz široke oblasti marketinga koje je potrebno znati i sagledati prilikom kreiranja marketinških strategija i taktika. Izuzetno je aktuelna i zanimljiva, jer kako nova vremena donose i nove momente, nove probleme i izazove s kojima se suočavaju preduzeća, tako ih ova knjiga prati i analizira.

 

Knjiga obrađuje situacije iz savremenog poslovnog sveta izloženog stalnim tržišnim i tehnološkim promenama. Knjiga je puna kratkih slučajeva i praktičkih vežbi kroz koje se ilustruju navedene teme. Pri tome se kroz tekst iznose i vrlo aktuelni primeri i problemi kompanija širom sveta, iz čijih se poslovnih situacija, problema i rešenja može učiti i izvući pouka.

 

Osnovni cilj 14. izdanja Upravljanja marketingom bilo je da stvori što iscrpniji, savremeniji i angažovaniji marketinški udžbenik za fakultete. Gde je bilo moguće, dodat je novi materijal, stari je ažuriran, a obrisan onaj koji više nije bio značajan ili potreban. Upravljanje marketingom, 14. izdanje, omogućuje onim predavačima koji su koristili prethodna izdanja da nadograde ono što su naučili i učinili, istovremeno im nudeći tekst koji je nenadmašiv po svojoj širini, dubini i značaju za studente koji po prvi put dolaze u kontakt sa ovom oblašću.

 

Ovo izdanje je posebno pripremljeno za tržište jugoistočne Evrope, a sadrži 22 poslovna slučaja od kojih se svaki odnosi na jednu od tema koje se obrađuju u poglavljima ovog udžbenika. Odgovarajući na pitanja postavljena iza svakog slučaja moći ćete da proverite svoje znanje i da povežete konkretan slučaj sa iznesenim teoretskim postavkama.

 

Knjiga je pisana za studente poslovne administracije, na stručnim i specijalističkim studijima. Ona je takođe vrlo korisna i marketinškim stručnjacima, kao i svima koji su visokopozicionirani na marketinškim funkcijama. 


 

 

PHILIP KOTLER je vodeći svetski autoritet iz oblasti marketinga. Uvaženi je profesor međunarodnog marketinga na Kellog School of Management na Univerzitetu Northwestern. Magistarski rad je odbranio na Univerzitetu Chicago, a doktorat na MIT-ju, oba iz ekonomije. Autor je dvadesetak knjiga na temu marketinga u različitim specijalizovanim područjima kao i stotinak članaka objavljenih u stručnim časopisima. Dobitnik je brojnih nagrada za zasluge u proučavanju i unapređivanju nauke o marketingu.

 

KEVIN L. KELLER je prepoznat kao jedan od međunarodnih vođa u proučavanju strateškog brend menadžmenta i integrisanih marketinških komunikacija. Keller je E. B. Osborn profesor marketinga na Amos Tuck School of Business Administration na Univerzitetu Dearthmouth. Njegova istraživanja su često citirana, dobitnik je brojnih nagada, radio je kao savetnik za brendove marketinškim stručnjacima u mnogim kompanijama kao što su Disney, Ford, Intel, Levi Strauss, Nike, P&G i Starbucks.

 

MAJA MARTINOVIĆ je profesor na Zagrebačkoj školi ekonomije i managementa, gde od 2004. godine predaje predmete iz oblasti marketinga na stručnim i MBA studijama, a od 2007. godine je i šef Katedre za marketing i komunikacije, kao i prodekan Diplomske škole na ZŠEM-u. Predmet Going to Market je predavala na MBA studiju Barcelona Management Instituta (BMI), predaje na MBA studijama Sarajevo Graduate Business School u saradnji sa University of Delaware i Texas A&M University-Commerce na predmetu Marketing Management.

  • Sadržaj
  • Elektronski dodatak
  • Detalji
  • Utisci korisnika
1. DIO: RAZUMIJEVANJE UPRAVLJANJA MARKETINGOM
1. poglavlje Definiranje marketinga za 21. Stoljeće
2. poglavlje Razvijanje marketinških strategija i planova
 
2. DIO: DOBIVANJE UVIDA U MARKETING
3. poglavlje Prikupljanje informacija i predviđanje potražnje
4. poglavlje Provođenje marketinškog istraživanja
 
3. DIO: POVEZIVANJE S POTROŠAČIMA
5. poglavlje Stvaranje dugoročno lojalnih odnosa
6. poglavlje Analiza tržišta krajnje potrošnje potrošača
7. poglavlje Analiza tržišta poslovne potrošnje
8. poglavlje Identificiranje tržišnih segmenata i odabir ciljnih tržišta
 
4. DIO: IZGRAĐIVANJE SNAŽNIH MARKI
9. poglavlje Izgradnja tržišne vrijednosti marke
10. poglavlje Umijeće pozicioniranja marke
11. poglavlje Konkurentska dinamika
 
5. DIO: OBLIKOVANJE TRŽIŠNE PONUDE
12. poglavlje Određivanje strategije proizvoda
13. poglavlje Oblikovanje usluga i upravljanje njima
14. poglavlje Razvijanje cjenovnih strategija i programa
 
6. DIO: ISPORUKA VRIJEDNOSTI
15. poglavlje Oblikovanje i upravljanje integriranim marketinškim kanalima
16. poglavlje Upravljanje maloprodajom, veleprodajom i logistikom
 
7. DIO: ODAŠILJANJE PORUKE O VRIJEDNOSTI 
17. poglavlje Oblikovanje integriranih marketinških komunikacija i upravljanje njima
18. poglavlje Upravljanje masovnim komunikacijama: oglašavanje, unapređenje prodaje, događaji i iskustva te odnosi s javnošću
19. poglavlje Upravljanje osobnim komunikacijama: izravni i interaktivni marketing, marketing usmenom predajom i osobna prodaja
 
8. DIO: OSTVARIVANJE USPJEŠNOGA DUGOROČNOG RASTA
20. poglavlje Uvođenje novih tržišnih ponuda
21. poglavlje Prodiranje na globalna tržišta
22. poglavlje Dugoročno upravljanje holističkom marketinškom organizacijom
Autor P. Kotler, K. L. Keller, M. Martinović
ISBN T9789532461732
EAN
Godina izdanja 2014
Izdavač Mate
Broj stranica 900
Format i dimenzije 200 x 255 mm, tvrdi povez